Ludușenii completează declarații de impunere Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 203 Vizualizări

Ludușenii completează declarații de impunere

După aprobarea Regulamentului de instituire și administrare a taxei speciale de Management Integrat al Deșeurilor Solide în județul Mureș a fost nevoie de completarea unor declarații de impunere în vederea stabilirii cuantumului taxei speciale de salubrizare pentru toți utilizatorii.

Anexa 1 este o declarație care trebuie să fie completată de proprietarii de imobile persoane fizice, pentru locuința proprie și cele închiriate altor persoane fizice/juridice care desfășoară profesii liberale și de concesionari, locatari, titulari ai dreptului de administrare sau de folosință a locuințelor proprietate de stat/UAT.

Declarația conține numele și prenumele titularului, adresa, numărul și seria actului de identitate, Codul Numeric Personal, locul de muncă sau calitatea de pensionar, precum și numele și prenumele persoanelor din componența unității locative, care pot să fie locatari stabili, chiriași sau flotanți. Se vor trece în tabel datele membrilor de familie /locatarilor, inclusiv cele ale persoanei care semnează declarația de impunere, dacă domiciliază la adresa consemnată. Pentru locuințele închiriate persoanelor fizice se vor trece datele tuturor persoanelor care locuiesc la acea adresă. Declarația de impunere se completează pentru anul 2019.

Anisia Vălean de la Primăria orașului Luduș spune că declarațiile de impunere în vederea stabilirii cuantumului taxei speciale de salubrizare sunt diferențiate pentru persoane fizice și pentru persoane juridice. În mod diferit față de colectarea anterioară a taxei, acum proprietarul clădirii în care funcționează mai multe firme va achita prestarea și apoi își va recupera banii de la firmele respective.

Anexa nr. 2 va fi completată de titularul clădirii sau spațiului închiriat unor persoane juridice. Societățile comerciale completează Anexa nr. 4 cu cantitățile și tipul de deșeuri pe care le produce precum și numărul de containere de care are nevoie. Pentru informații suplimentare cei nelămuriți se pot adresa doamnei Anisia Vălean care va face precizările necesare.

Formularele de declarații de impunere se obțin de la Primăria orașului Luduș și, după completare, se depun la același birou aflat la parterul clădirii. Termenul limită al depunerii declarațiilor este sfârșitul acestei luni.

Ioan A. BORGOVAN

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE