Parcul Eroilor din Târgu-Mureș, cuib pentru viespi Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 893 Vizualizări

Parcul Eroilor din Târgu-Mureș, cuib pentru viespi

Parcul Eroilor Români din municipiul Târgu Mureș pare locul perfect unde să îți petreci o după-amiază plăcută în aer liber, înconjurat de istorie. Locul este relativ curat, liniștit, și chiar dacă nu este foarte multă umbră, are o priveliște pe cinste. Suna idilic, nu? Dar vizitatorii parcului au parte și de o surpriză neplăcută: este plin de viespi.

Becurile sparte, case ideale pentru viespi

Am constatat, vizitând recent Parcul Eroilor, că stâlpii de iluminat sunt într-o stare deplorabilă. Unde nu sunt sparți, sunt rupți cu totul. Cel mai probabil, victimele unor vandalisme purtate de cei care nu respectă istoria orașului și pe cei care au luptat şi şi-au sacrificat viaţa pentru Patrie. Dar simplul vandalism nu ar fi o problemă așa de mare în sine, având în vedere faptul că locul este mai bine vizitat pe timpul zilei, când poate fi admirată priveliștea. Problema reiese din cauză că becurile sparte sunt locații perfecte pentru cuiburile de viespi, care infestează toată zona de sus a parcului, unde se află memorialul în sine.

Pericolele înțepăturii de viespe

Conform informațiilor oferite de rețeaua privată de sănătate ”Regina Maria”, simptomele unei înțepături pot varia în funcție de organism. În unele cazuri, organismul poate să nu reacționeze deloc, dacă organismul este imunizat. Dar cel mai comun simptom care apare după o muşcătură de viespe este o reacție inflamatorie locală, considerată normală. Însă, adevăratele pericole ale înțepăturii se manifestă în rândul celor cu un oarecare grad de alergie la aceste insecte, unde simptomele încep de la reacții locoregionale, ce afectează și țesuturile la distanță de locul înțepăturii, și până la șoc anafilactic, care poate fi letal.

 

Cum putem evita înțepăturile de viespe

Fiindcă viespile sunt insecte destul de agresive, este imposibil să prevenim 100% înțepăturile acestora. Dar riscul poate fi micșorat, dacă nu purtăm haine de culoare galbenă sau portocalie, atractive pentru insecte, dacă evităm să folosim produse cosmetice parfumate, în special cu esențe dulci, fructate sau vanilate, şi bineînțeles, dacă nu consumăm alimente sau sucuri dulci în aer liber. Dacă vreți să vizitați Parcul Eroilor, vă recomandăm să rămâneți în partea de jos a acestuia, sau să urmați sfaturile de mai sus.

Alex Ionuț ORBAN

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE