Home / Slider / Românii din străinătate vor putea trimite bani acasă, fără niciun comision

Românii din străinătate vor putea trimite bani acasă, fără niciun comision

Distribuie

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunţat vineri, 16 august, la o întâlnire cu români plecaţi la muncă în străinătate, că la CEC se lucrează la un produs, ce va fi lansat probabil în luna septembrie, prin care se vor putea trimite bani acasă fără niciun fel de comision.
“Românii trimit bani acasă, foarte bine. Plătesc de multe ori comisioane pentru acest lucru. CEC-ul şi noi de la stat, fiind patronul acestei bănci, va deschide câteva sucursale în ţările unde există mari comunităţi de români, se vor încheia convenţii cu băncile din acele state, pentru ca orice transfer de fonduri către România să se facă fără niciun fel de comision. Deci statul preia acest comision şi oamenii pot să trimită acasă familiilor ce sumă doresc, fără niciun cost”, a declarat Teodorovici.
El a adăugat că se intenţionează totodată ca CEC-ul să acorde garanţii pentru creditele contractate de românii de peste hotare, dar şi susţinerea diferenţei de cost a împrumuturilor pentru firme.
“Un român vrea să îşi facă firmă să facă pahare, merge la bancă, are un cost de împrumut. Spaniolul dacă face acelaşi lucru se duce la bancă la el şi are costul de finanţare foarte scăzut. Atunci, hai să facem ceva dacă nu vrem să uniformizăm acest cost al finanţării. Vor spune unii că e riscul de ţară, dar asta e poveste, e poveste pentru cei care cred acest lucru. Concurenţa nu mai e corectă între dumneavoastră care faceţi paharul în România şi ăla din Spania care face paharul în Spania. Până fac eu în România produsul, mă costă mai mult, statul care de multe ori nu e un partener pentru omul de afaceri, vine cel din Spania, aduce în România paharul şi omoară afacerea. I-am rugat pe cei de la CEC să vină cu un produs, ca diferenţa între media dobânzilor pentru mediul de afaceri din Europa şi nivelul dobânzii din România să fie suportat de către stat pentru ca omul de afaceri din România când se împrumută să aibă acelaşi cost de finanţare ca ăla din Franţa, Italia”, a explicat Teodorovici.
El a mai informat că se discută şi despre trimiterea coletelor, prin Poşta Română, fără comision, în Uniunea Europeană.
(www.agerpres.ro)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

„Turismul în județul Mureș își revine”. Vezi care sunt principalele evenimente culturale din 2024

Distribuie Anul 2024 pare un an extrem de promițător pentru toți turiștii care își doresc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.