Share

Home / Invatamant / Centenarul Colegiului Naţional ”Alexandru Papiu Ilarian”, subiect de concurs

Centenarul Colegiului Naţional ”Alexandru Papiu Ilarian”, subiect de concurs

În acest an, s-au împlinit 100 de ani de la înființarea Colegiului Național ”Alexandru Papiu Ilarian” din Târgu-Mureș. Cu ocazia Centenarului s-au organizat mai multe manifestări printre care și concursuri, care să marcheze această zi de sărbătoare.

22 de echipe participante

Prof. Sanda Bogdan a organizat miercuri, 16 octombrie, Concursul Multimedia cu tema principală ”Elevul generației 100 la Papiu”.  Concursul s-a adresat elevilor Colegiului ”Alexandru Papiu Ilarian” de la clasele a V-a până la clasele XII-a.

”În cadrul concursului, elevii trebuiau să pregătească o prezentare cu tema ”Elevul, promoția 100 la Papiu”. Copii au avut de prezentat o perspectivă, o viziune, a vieții de elev la acest liceu, în echipe de maxim trei participanți”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, prof.  Sanda Bogdan.

La concurs au participat 22 de echipe, fiecare având pregătită o prezentare prin care au ilustrat ce însemnă Colegiul ”Alexandru Papiu Ilarian” în viziunea lor. Participarea a fost liberă, elevii de la clasele a V-a până la a XII-a au avut posibilitatea să participe și să pregătească un material multimedia, având libertate deplină în ceea ce privește conținutul, atâta timp cât se rămâne la ideea de bază.

”Este o activitate prin care noi încercăm să atragem elevul să participe cât mai mult cu domeniul acesta al informaticii în alte activități. Vrem să-i atragem să facă cât mai interdisciplinară toată povestea”, a afirmat prof. Sanda Bogdan.

La finalul prezentărilor, elevii au primit o diplomă de participare și trei premii plus mențiuni.

”În fiecare an organizăm acest tip de concurs pe teme diferite, toate legate de noțiunea de ”Papiu” și ce înseamnă liceul pentru elevi. Anul acesta, fiind 100 de ani de la înființarea liceului, ne-am legat cu tema Centenarului”, a continuat prof. Sanda Bogdan.

Andreea GONDOR

 

 

 

 

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Lista candidaților UDMR pentru Consiliul Județean Mureș și Consiliul Local Târgu-Mureș

Forurile superioare ale UDMR Mureș vor decide, cel târziu până la mijlocul lunii martie, ordinea …

Share
Share