FOTO: Proiect pentru Învățământul Secundar – ROSE. ”Bilet pentru viitor”, Tabără de vară 2019 Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 255 Vizualizări

FOTO: Proiect pentru Învățământul Secundar – ROSE. ”Bilet pentru viitor”, Tabără de vară 2019

Liceul Tehnologic ”Electromureș” este unul dintre beneficiarii Proiectului pentru Învățământ Secundar – ROSE “Bilet pentru Viitor”, care își propune să contribuie la reducerea abandonului în învățământul secundar și tertiar și la cresterea de promovare a examenului de bacalaureat. Proiectul își propune identificarea, motivarea și atragerea în activități educative a elevilor din liceu prin respectarea principiului egalitatii de șanse, fără a se realiza nici o deosebire, excludere indiferent de nationalitate, etnie, convingeri sau categorie sociala.

Activitățile proiectului ROSE desfașurate de către elevii Liceul Tehnologic ”Electromureș” în cadrul Taberei de vară:

Activități de consiliere, orientare școlară și profesională: dezvoltarea personalității elevilor și a abilitatilor de relaționare; au fost 5 profesori impicați în activitățile de consiliere, orientare școlară și profesională; 3 ore de consiliere, orientare școlară și profesională pentru fiecare elev din cadrul proiectului.

Activități outdoor: excursia de documentare și vizita de studiu având ca scop lărgirea orizontului de cunoaștere, dezvoltarea abilităților de comunicare și relationare în cadrul grupului.

Activitățile outdoor au fost alese deoarece sunt foarte importante în viața tuturor copiilor, fiind deja acceptat faptul că, copiii și tinerii care se implică în activități au dezvoltat abilități pozitive precum: rezultate mai bune, așteptări mai mari, încredere crescută în forțele proprii și o stimă de sine mai mare, conexiuni mai bune cu școala, un atașament mai mare față de mediul școlar, relații mai puternice cu cei din jur de vârsta lor, construirea unor prietenii în rândul celor orientați spre școală, atașament mai mare fața de familie și interacțiuni pozitive mai frecvente cu părinții, reținere mai mare față de implicarea în activități riscante, implicare mai mare în munca de voluntariat.

Aceste abilități îi vor ajuta pe toți elevii implicați în proiect să-și sporească șansele de finalizare a studiilor și de promovare a examenului de bacalaureat.

Vor fi antrenați în această activitate elevii din grupul ținta implicați în proiect din anul 1, cu excepția elevilor din clasa a XII-a.

Tabăra de vară s-a desfășurat la Cabana Șeștina în perioada 25-29 septembrie, având ca principal obiectiv: ,,Reușita ne motivează!”. Am reușit să parcurgem tot traseul propus:

Biserica cu Îngeri sau Biserica Mileniului – Miercurea Ciuc, acoperită cu o cupolă de sticlă și vegheată de 4 îngeri;

Mănăstirea Franciscană din Șumuleu Ciuc – centrul celui mai mare pelerinaj catolic din Europa centrală, vizitată de Papa Francisc, având cea mai mare statuie a Fecioarei Maria, de 2,27 metri înalțime, din lume;

Barajul Frumoasa;

Pista de bob din Ghimes – construită la 1.060 de metri înălțime cu o diferență de nivel de 120 de metri și o viteza maximă de 45 de kilometri/oră;

Platoul vulcanic Scaunul Domnului – drumeție montană la 1.381 de metri altitudine;

Vârful Cocoș – Munții Gurghiu – 1.100 de metri altitudine drumeție montană;

Activități outdoor în cadrul taberei.

Această tabără de vară a fost cea mai plăcută și interesantă activitate extrașcolară, elevii intrând în contact direct cu mediul înconjurător.

Prof. ing. Ionuț Matei COZMA

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE