Fii VOLUNTAR în Livezeni! Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 381 Vizualizări

Fii VOLUNTAR în Livezeni!

Într-un ritm accelerat al vieții, poate fi greu să găseșți timp pentru a te oferi voluntar. Cu toate acestea, beneficiile voluntariatului pot fi enorme. Să fii voluntar înseamnă să oferi ajutor vital persoanelor aflate în nevoie, să aduci un zâmbet cât de mic pe fețele unor oameni care, năpădiți de griji, au uitat cum să mai zâmbească, să dai încredere celor ce sunt singuri. Beneficiile pot fi însă și mai mari pentru tine, voluntarul. Înscrierea într-un program de voluntariat te poate ajuta să-ți faci noi prieteni, să te conectezi cu comunitatea, să înveți noi abilități și chiar să avansezi în carieră. Gesturile mici sau implicarea continuă pe care le presupune voluntariatul îți vor oferi șansa de a te redescoperi. Studiile au arătat că ajutorul acordat altor persoane menține sănătatea mentală și fizică, poate reduce stresul, poate combate depresia  și  poate oferi un sens vieții din ce în ce mai alerte.

Dacă vrei să donezi obiecte sau bani, dacă vrei să participi la acțiuni de reabilitare a locuințelor, dacă vrei să susții învățământul din mediul rural și să oferi copiilor șansa de a merge la școală, dacă vrei să încurajezi antreprenoriatul mureșean sau dacă vrei să promovezi proiectul „Măsuri integrate pentru combaterea sărăciei și a marginalizării în Livezeni”, aici este locul unde poți întreprinde toate aceste acțiuni.

Alătură-te nouă și hai să ajutăm comunitatea defavorizată din Livezeni să se integreze în societate!

La finalul anului vom organiza gala „Voluntarul anului” la care vei fi invitat și unde poți intra în cursa pentru un premiu. Criteriile de departajare în vederea acordării premiilor sunt :

–          numărul de participări la campaniile derulate în proiect ;

–          valoarea și nivelul aportului ;

–          implicarea și depășirea unor bariere ;

–          semnarea contractului de voluntariat.

În ultimii ani, satul Livezeni a suferit, prin procesele demografice înregistrate, o polarizare puternică. Creșterea numărului populației foarte sărace de etnie romă a dus la o creștere a numărului de locuințe construite fără autorizații și în condiții precare.

Situațiile locative ale comunității sunt diverse, ca de exemplu: nu au acte de proprietate, casa fiind pe un teren cesionat de primărie; locuința include două încăperi (bucătărie și locul în care se doarme); mobilierul este insuficient, se doarme pe jos, pe paturi improvizate, cu saltele luate din gunoi și paturi improvizate din fân sau paie; nu există utilități, curentul electric este improvizat ilegal; nu există fântână sau gaze, încălzirea se face prin sobă de gătit; nu există o ordine clară a modului în care se împart cele două încăperi între membrii familiei.

Cercetarea realizată în cadrul proiectului a pus în evidență capacitatea limitată a membrilor comunității de a asigura cheltuielile pentru reabilitarea sau extinderea locuințelor. În aceste condiții precare de locuit este foarte dificil de gestionat mulți-funcţionalitatea spațiului și, de asemenea, este greu de menținut o stare optimă privind igiena. Condiţiile sunt improprii menținerii sănătății familiei, dezvoltării optime a copiilor, susținerii capacității de învățare a acestora și de ocupare a grupului țintă.

În acest context, obiectivul general al proiectului „Măsuri integrate pentru combaterea sărăciei și a marginalizării în Livezeni” vizează diminuarea fenomenului de excluziune socială și sărăcie în comunitatea marginalizată din comuna Livezeni, județul Mureș, prin furnizarea de măsuri integrate de sprijin și asistență pentru 150 de gospodării, respectiv 600 de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, din care cel puţin 36% femei și 70% persoane de etnie romă. Acest obiectiv se va realiza prin furnizarea de servicii integrate de creștere a accesului și a participării la educație, sprijin pentru accesul și menținerea pe piața muncii, susținerea antreprenoriatului, furnizarea de servicii medicale și sociale, îmbunătățirea condițiilor de locuit, asistență juridică pentru reglementarea actelor, care se adresează membrilor comunității marginalizate din comuna Livezeni.

Contactează-ne la :

adresa de e-mail : contact@inovare-sociala.ro

tel : 0743  121 801

pagina web: www.vector-mures.ro

paginile de facebook:

și vino alături de noi să dăm o mână de ajutor!

(Comunicat de presă)

 

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE