FOTO: Zona Gării Mari din Târgu-Mureş. Mizeria de la poarta oraşului! Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2189 Vizualizări

FOTO: Zona Gării Mari din Târgu-Mureş. Mizeria de la poarta oraşului!

Terenul din faţa Gării Mari din Târgu-Mureş reprezintă cea mai mare ruşine pe imaginea oraşului Târgu-Mureş. Clădiri părăsite, mizerie, animale moarte, într-un cuvânt o privelişte catastrofală. Asta chiar la poarta de intrare a oraşului, unde mii de turişti ne calcă pragul lună de lună.

Terenul, proprietate privată, după cum arată semnele, este folosit de oamenii străzii care frecventează zona ca loc de „petrecere” a timpului liber, „dormitor” rezidenţial de „lux” în timpul nopţii şi, de cele mai multe ori, drept coş de gunoi sau toaletă publică.

Deşi aruncatul gunoaielor, atât pe spaţiul public cât şi pe cel privat, este interzisă şi se pedepseşte cu amendă usturătoare, această zonă a oraşului este invadată de mizerii, deşi de mai multe ori a fost igienizată de proprietar. În plus, proiectul de reamenajare a zonei este tărăgănat de peste doi ani, în lipsa unor autorizaţii din partea instituţiilor statului.

Aspectul ca de după război al zonei dăunează şi pieţei imobiliare din zonă, preţurile apartamentelor şi ale chiriilor fiind mai scăzute faţă de alte zone, deşi poziţionarea este una foarte bună, aproape de centre comerciale, de staţii de autobuz, magazine, farmacii etc.

„Am un apartament de închiriat aici. Preţul este mai scăzut faţă de cartiere mai prost poziţionate, ca Dâmbu Pietros sau Tudor Vladimirescu. Asta pentru că chiriaşii văd aspectul mizerabil al zonei, nu se simt în siguranţă şi preferă alte părţi ale oraşului”, ne-a spus Ioan Gherasim, proprietar al unui apartament din zonă dat în chirie.

Locatarii din zona Gării Mari sunt revoltaţi de situaţie, nu mai vor să vadă  asemenea imagini atunci când ies din bloc, consideră că le este ameninţată sănătatea, mai ales că vara mirosurile emanate se ridică până la etajele superioare.

„Nu îmi place deloc cum arată zona din faţa Gării. Este multă mizerie, ţi se întoarce stomacul pe dos de la mirosuri, mai ales vara. Eu şi familia mea nu ne simţim în siguranţă uneori, foarte mulţi oameni dubioşi dorm în acest spaţiu viran, în clădirile dărăpănate din zonă. Ne-am dori să se facă ceva, orice, ca să scăpăm de calvarul acesta la care suntem supuşi”, ne-a spus Florina Toma, locatar din zonă.

Ionel ALBU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE