FOTO: Activităţi ecologice la Liceul Teoretic „Joseph Haltrich” din Sighișoara Invatamant
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1621 Vizualizări

FOTO: Activităţi ecologice la Liceul Teoretic „Joseph Haltrich” din Sighișoara

Elevii clasei a X-a B de la Liceul Teoretic ”Joseph Haltrich” din Sighișoara participă pentru al doilea an consecutiv la Concursul Național ”ecOprovocarea”, un proiect extra-curricular, implementat de Asociația ViitorPlus cu sprijinul L’Oreal România, aflat la ediția a IV-a.

Concursul are ca scop motivarea și îndrumarea elevilor, pentru a deveni lideri în domeniul protejării mediului. Prin derularea activităților practice din cadrul concursului, elevii și profesorii de liceu, din toată țara, aprofundează cunoștințe legate de protejarea mediului.

În urma participării la ediția precedentă, elevii au rămas cu o impresie deosebită, cu un entuziasm și cu o provocare, care i-a determinat să continue și în acest an școlar.

La concurs au participat două echipe la secțiunile reciclare și campanii de conștientizare, coordonați de profesorii Fekete Elisabeta Iuliana și Negulescu Mihai. Echipa de conștientizare a susținut numeroase activități,  încercând formarea și dezvoltarea unui mod de gândire ecologic în rândul elevilor. Au fost realizate și prezentate diverse materiale powerpoint, chestionare și teste.

Echipa de reciclare a antrenat toată clasa în activitățile de colectare selectivă a deșeurilor. În decursul celor 7 luni de activitate s-au colectat: peturi – 988 de kilograme, cartoane și hârtie – 1786 de kilograme, sticlă – 495 de kilograme, fier vechi – 663 de kilograme, plastic – 283 de kilograme, deșeuri electronice și electrice de dimensiuni mari – 808 de kilograme, aluminiu – 7 kilograme și ulei ars – 47 de litri.

În luna noiembrie anul curent, echipa de reciclare a desfășurat, sub deviza ”Redu! Refolosește! Reciclează!”, o activitate practică, colectând și predând la centrele specializate peturi, cartoane și fier vechi, un atelier cu tema ”Legătura om-natură” și o activitate de conștientizare având ca titlu ”Harta reciclării”. Materialele au fost prezentate elevilor din clasele a IX-a B și a X-a B.

Concursul se va desfăşura în perioada 7 octombrie 2019 – 1 martie 2020, astfel, toţi elevii liceului împreună cu cadrele didactice, doritori să trăiască într-o lume mai curată, sunt aşteptaţi să participe ca voluntari la activităţile noastre.

Activitățile echipei pot fi urmărite pe blogul https://echipaecosighisoara.blogspot.com/

FEKETE Elisabeta Iuliana,

Coordonator echipă

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE