Home / Reghin / ÎPS Irineu, în mijlocul credincioșilor din Iernuțeni de Sfântul Nicolae

ÎPS Irineu, în mijlocul credincioșilor din Iernuțeni de Sfântul Nicolae

Vineri, 6 decembrie 2019, în zi de aleasă sărbătoare pentru creștini, Sfântul Ierarh Nicolae, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din municipiul Reghin, prilej cu care a oficiat Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” și „Adormirea Maicii Domnului” din Iernuțeni.„Dacă prin Botez am devenit fii adoptivi ai Tatălui ceresc, atunci se cuvine să ne alipim de El cu încrederea pe care o are fiul în tatăl său și omul bolnav în medicul său. Adevăratul credincios poate spune cu Psalmistul: «Doamne, în mila Ta am nădăjduit; bucura-se-va inima mea de mântuirea Ta». Când noi îngenunchem la picioarele Domnului, atunci El ne poartă de grijă și ne tratează ca pe un copil mic al Său și pe toate le avem cu bucurie și binecuvântare. Când te predai Mântuitorului Dumnezeiesc, atunci El te ferește de multe răutăți și viața ta se umple de sens și de bucurie senină. Părintele Arsenie Boca ne îndeamnă la o predare integrală Dumnezeului Suprem, spunând: «Cel mai mare dar pe care putem să-l facem lui Dumnezeu este să ne predăm Lui pe noi înșine, pe viață». Acest lucru l-a făcut Sfântul Ierarh Nicolae, drept pentru care strălucește ca un luceafăr în ceata sfinților și mijlocește neîncetat pentru noi toți înaintea Tatălui ceresc”, au fost cuvintele de învățătură adresate credincioșilor de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu.

Sfințirea Centrului cultural – catehetic „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina”

După celebrarea Sfintei Liturghii, ÎPS Irineu a oficiat slujba de binecuvântare a Centrului cultural-catehetic „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din parohia Reghin-Iernuțeni. Edificat începând cu anul 2016, în vecinătatea bisericii parohiale, acest așezământ a fost ridicat pentru a oferi copiilor și tinerilor un mediu propice pentru desfășurarea activităților cultural-educative din parohie. În semn de aleasă apreciere pentru contribuția adusă la edificarea acestui așezământ, înaltul ierarh le-a oferit ostenitorilor și binefăcătorilor Diplome de aleasă cinstire. „A fost o zi binecuvântată și plină de emoție în care ne-am bucurat de slujba arhierească prilejuită de sfințirea unui frumos clopot și a Centrului cultural – catehetic ”Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din Parohia Ortodoxă Română Iernuțeni-Reghin. Mulțumiri și recunoștință lui Dumnezeu, Sfintei M. Mc. Ecaterina și tuturor celor care au sprijinit realizarea acestor minunate opere de artă și trăire creștinească”, a precizat părintele Claudiu Chiorean, cel care păstorește cu atâta grijă Parohia Ortodoxă Română Iernuțeni și Centrul cultural-catehetic „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina”.

Sursă: www.reintregirea.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

INTERVIU ”Magna Cum Laude”. Flavia Blaj, de la managementul afacerilor la asistență medicală

Cotidianul Zi de Zi vă propune o serie de prezentare a șefilor de promoție ai …