Escrocheriile cu mașini de cusut vechi sunt din nou ”la modă” Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1329 Vizualizări

Escrocheriile cu mașini de cusut vechi sunt din nou ”la modă”

Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Mureș trage un semnal de alarmă cu privire la înșelăciunile cu mașini de cusut vechi.

Potrivit informațiilor transmise de sursele din cadrul IPJ Mureș, vechea metodă de înșelăciune cu mașinile de cusut a revenit în județul Mureș, astfel, au apărut pe stâlpi mai multe anunțuri de cumpărare de mașini de cusut vechi.

IPJ Mureș recomandă să ”nu răspundeți anunțurilor de mică publicitate de genul: ”colecționar german cumpăr mașini de cusut vechi, ofer între 70.000 – 75.000 euro, plata pe loc”.

Pentru a nu cădea în plasa unor astfel de escroci, IPJ Mureș prezintă un posibl scenariu despre cum s-ar putea derula negocierile.

”Când văd un astfel de anunț, mulţi deţinători de astfel de maşini de cusut cred că au făcut afacerea vieţii lor. Însă, când sună la numărul de telefon afişat, oamenii află că suma fabuloasă o vor primi doar dacă mai cumpără o maşină asemănătoare (şi chiar indică o persoană cu care poate face această tranzacţie) sau doar dacă proprietarul maşinii de cusut deţine certificatul de autenticitate al acesteia (în caz contrar, pun la dispoziţie contactul unei persoane, care în schimbul unei sume însemnate de bani, emite un astfel de certificat).  După ce tranzacţia a fost făcută, persoanele nu mai răspund la telefon, iar păgubiţii se aleg fie cu două maşini de cusut, fie cu un certificat de autenticitate fără valoare şi cu banii cheltuiţi”, arată Biroul de Presă al IPJ Mureș.

De asemenea, polițiștii mureșeni recomandă cetățenilor: ”nu sunați la numerele de telefon din anunțurile privind achiziționarea unor mașini de cusut vechi; nu manifestați încredere față de persoanele care pretind că vor să cumpere astfel de bunuri; nu cumpărați acte de proveniență pentru mașini de cusut, de la persoane indicate de către ”falsul cumpărător”; fiți vigilenți și nu acceptați propunerile infractorilor de acest gen”.

În cazul în care ați fost victima unei înşelăciuni de acest tip, apelaţi de îndată numărul unic de urgenţă 112 sau adresaţi-vă celei mai apropiate unităţi de poliţie.

Andreea GONDOR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE