Record de vizitatori la Muzeul de Istorie din Sighișoara Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 391 Vizualizări

Record de vizitatori la Muzeul de Istorie din Sighișoara

Muzeul de Istorie din Sighișoara a înregistrat, anul trecut, 227.000 de vizitatori, acesta fiind cel mai mare număr de turiști înregistrat de la deschiderea muzeului în anul 1899 și până acum.

”Anul trecut am avut un record. Dacă în 2018 au fost 194.000 de vizitatori, în 2019, Muzeul a fost vizitat de peste 227.000 de vizitatori. Creşterea, de pe departe, se datorează publicităţii care se face oraşului şi nu trebuie să uităm faptul că sunt voucherele care atrag turişti, mai ales în extrasezon. Nu am simţit pe parcursul verii un număr mai mare de turişti, dar în extrasezon au fost cu siguranță mai mulţi”, a declarat pentru Agerpres, Nicolea Teșcula, directorul Muzeului.

Potrivit acestuia creșterea a fost la începutul anilor 2000 când s-au depășit 100.000 de turiști, de atunci, numărul a tot crescut situându-se pentru mulți ani între 150.000 – 160.000 de turiști.

Muzeul de Istorie din Sighișoara, care și-a deschis porțile în data de 24 iunie 1899 sub denumirea de ”Alt Schassburg” (Sighișoara Veche), este singurul muzeu din țară organizat pe verticală și nu pe orizontală, adăpostește peste 1.200 de obiecte, dintre care și numeroase piese unicat precum o machetă a orașului din 1735, obiecte dacice, obiecte unicat ale breslelor, cel mai valoros clavicord, ceasul din turn și multe altele.

Andreea GONDOR

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE