Share

Home / Cultură / Lansare de album Celelalte Cuvinte în ”Bunker”

Lansare de album Celelalte Cuvinte în ”Bunker”

Una din cele mai iubite trupe rock din România, Celelalte Cuvinte revine la Târgu Mureș cu un nou concert special, după cel aniversar dedicat albumului cu „pătrățele” din 2019. De această dată, Călin Pop,  alături de colegii de trupă vor lansa la Târgu Mureș primul album electric live din cariera de 38 de ani a trupei, sub egida Universal Music. Albumul a fost înregistrat la spectacolul-concert de la Sala Palatului, care a avut loc în data de 8 decembrie 2011, cu ocazia aniversării de 30 de ani. Concertul de lansare din Târgu Mureş va avea loc în data de 8 februarie, în  ”The Bunker”.

“Cuvintele pe care le rostim ni se par prea puţine pentru a exprima ceea ce simţim.”

În 1981, câțiva tineri din Oradea au căutat „Celelalte Cuvinte” pentru a-și exprima emoţiile şi gândurile. Au trecut multi ani de atunci, ani în care muzica lor a bucurat generaţii de fani, în care tablourile stilistice s-au succedat. De la romantismul primei decade cu „Iarbă prin păr”, apoi „Dacă vrei”, „Un sfârşit e un început”, „Scriori iubite”, „Nu-mi da tot într-o zi”, la protestul din „Se lasă rău”, „Cina dragonului”, „Armaghedon”, „Lupii”, „Boală de gânduri”, apoi o îmbinare între cele două şi o reîntoarcere la matcă prin „Zmeie”, „Stem”, „Între vise”, Celelalte Cuvinte şi-a păstrat mereu crezul, valorile şi personalitatea artistică, dobândind statutul de trupă-legendă a rock-ului românesc. Nu şi-a dezamăgit niciodată fanii, nu a făcut niciodată compromisuri de dragul comercialului.
Pe 13 decembrie 1981, în calitate de trupă a Casei Studenţilor din Timişoara, Celelalte Cuvinte a susţinut primul concert în “sala festivă” a acesteia. Evenimentul a fost considerat actul oficial de naştere a trupei.

“Celelalte Cuvinte – Electric Live la Sala Palatului”, album ce va primi botezul publicului din Târgu Mureș,  este un dublu album de peste două  ore, care conține povestea celor 30 de ani împliniți la data concertului de la Sala Palatului, într-o interpretare live de excepție. Experiența unui concert Celelalte Cuvinte e ceva special, fanii spunând mereu despre ei că sunt prin excelență “o trupă de live”. Pentru prima oară, această experiență este imprimată pe un suport audio, într-un album care marchează probabil cel mai impresionat (și mai lung) concert din cariera trupei.
Călin Pop, Marcel Breazu, Leontin Iovan, Tiberiu Pop şi Ovidiu Roşu se pregătesc pentru întâlnirea cu fanii din Târgu Mureş, cărora le vor spune, în stilul propriu, povestea Celorlalte Cuvinte.

Discografie Celelalte Cuvinte

– 1984 – V/A – Formaţii Rock #8 – vinil, Electrecord
– 1987 – LP- Celelalte Cuvinte – vinil, Electrecord
– 1990 – LP – Celelalte Cuvinte II – vinil, mc, Electrecord
– 1992 – LP – Se lasă rău – Vinil, Toji Production
– 1994 – LP – Armaghedon- mc, CD, Vivo
– 1996 – LP – Vinil Colection – MC, CD, Electrecord
– 1997 – LP – Ispita – mc, Zone Records
– 2004 – LP – NOS – mc, CD, Intercont Music
– 2008 – LP – Stem – CD, TVR Media.
– 2014 – LP – Trup Și Suflet (Live Acustic)

Astea fiind spuse, nu ratați pe 8 februarie un concert mai mult decât special, o încântare pentru fanii mai vechi ai trupei, dar și  o experiență inedită pentru cei care abia acum  descoperă  farmecul muzicii semnate Celelalte Cuvinte.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Omagiu adus viorii și ceterașilor, la Balul Însuraților

Familia lutierului Vasile Ghiorghe Gliga a fost sâmbătă, 1 februarie, gazda celei de a XIII-a …

Share
Share