Home / Administratie / Un funcționar public din Primăria Târgu Mureș, declarat incompatibil de ANI

Un funcționar public din Primăria Târgu Mureș, declarat incompatibil de ANI

Distribuie

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat ieri că a constatat starea de incompatibilitate în cazul lui Szabó Loránd László, în prezent funcționar public în cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureș și fost consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Acățari, Județul Mureș.

 

Potrivit comunicatului ANI, Szabó Loránd László, “în perioada 23 iunie 2016 – 29 noiembrie 2019, a exercitat simultan funcția publică de inspector în cadrul Primăriei Municipiului Târgu Mureș și calitatea de consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Acățari, județul Mureș, încălcând astfel dispozițiile art. 94, alin. (1) și (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003”.

Articolul respectiv precizează următoarele: „(1) Calitatea de funcţionar public este incompatibilă cu orice altă funcţie publică decât cea în care a fost numit, precum şi cu funcţiile de demnitate publică. (2) Funcţionarii publici nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate, după cum urmează: a) în cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice […]”.

Sancțiunea pentru Szabó Loránd László, dacă nu va ataca raportul sau acesta va fi confirmat de instanțele de judecată este interdicția de a nu mai putea deține aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.

Concret, legea arată că: „Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”, respectiv “Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Potrivit comunicatului ANI, acesta a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat  de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. (S. G.)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.