Calificare spectaculoasă în Final Fourul Champions League Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 857 Vizualizări

Calificare spectaculoasă în Final Fourul Champions League

Campioanele României la popice feminin, echipa Electromureș Romgaz Târgu Mureș a reușit calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, turneu Final Four care se va disputa în Serbia, la Apatin, la sfârșitul lunii martie. Învinsă în jocul tur de formația maghiară ZTE-ZAEV TK Zalaegerszeg cu scorul de 6-2 la puncte de meci, 3325-3269 la totalul popicelor doborâte și 13-11 la numărul manșelor câștigate, echipa antrenorilor Orosz István și Seres Jozsef  a reușit să întoarcă rezultatul pe arena proprie. Mureșencele au învins tot cu

6-2 la puncte de meci, dar s-a impus clar la al doilea criteriu, cel al manșelor (16-8), numărul total al popicelor doborâte fiind 3430-3267. Diferența de 59 de popice ar fi contat însă doar în cazul în care rezultatul manșelor câștigate ar fi fost același ca în meciul tur.

Rezultatele individuale în jocurile directe au fost următoarele, în ordinea evoluției:

Seres Bernadett-Hegedüs Anita 566-555 p.d. (3-1 la manșe) și Duka Tilda-Csurgai Anita 618-541 (4-0), în primul schimb, Fekete Réka-Airizer Emese 557-566 (1-3) și Sáfrány Anita-Kovács Dora 608-536 (4-0) în al doilea, Maria Ciobanu-Gál Henrietta 543-500 (3-1) și Miklos Katalin-Nemes-Juhász Gabriella 538-569 (1-3) în ultimul schimb.

Soarta decisă la ultimele lansări

O scurtă trecere în revistă a rezultatului ar lăsa impresia unei victorii și calificări facile, dar nu așa s-a desfășurat întâlnirea. Mureșencele au luat un start foarte bun, dar soarta calificării a fost decisă abia în ultima rundă a ultimului schimb. Atât mult mai tînăra Seres Bernadett cât și „veterana” Duka Tilda și-au asigurat punctul pentru echipă în primele tei manșe ale primului schimb (în foto 2). Cu primele două puncte asigurate și 6-0 la manșe, Berni a cedat-o pe ultima, dar Tilda s-a „achitat” de datoria față de coechipiere după jocul tur, câștigând și a patra manșă, rezultatul ei fiind de această dată cel mai valoros al partidei, cu 618 popice doborâte.

Tot patru manșe a câștigat și Sáfrány Anita în al doilea schimb, depășind și ea granița celor 600 de popice. Colega sa, mult mai tânăra Fekete Réka a fost învinsă de o adversară valoroasă, formată pe arena mureșeană, dar a câștigat la final o manșă care putea deveni foarte importantă. Scorul înaintea ultimului schimb era de 3-1 la puncte de echipă și 12-4 lamanșe. Mureșencele mai aveau nevoie pentru calificare de un punct de meci și minimum 2 manșe, cu condiția ca ambele să fie câștigate de una dintre componentele echipei. Cu un total de popice doborâte superior adversarei se obținea punctul necesar și echipa le primea pe cele două pentru totalul general, unde avantajul era consistent. Pe piste au intrat Maria Ciobanu și Miklos Katalin. Prima și-a câștigat cele două manșe și mai avea de apărat la total 19 „bețe”, dar a doua a cedat ambele manșe. Maria a cedat și ea a treia manșă, la fel și Kati. Prima mai avea un avantaj de 11 popici și înaintea ultimelor șase lansări a ultimei runde orice era posibil. Doi „nouari” la „izolate” ai adversarei îi puteau aduce acesteia punctul de echipă și calificarea echipei maghiare, fără a mai conta totalul popicelor sau scorul pe manșe, ambele capitole la care mureșencele aveau avantaj consistent. Au urmat într-adevăr doi nouari, dar reușiți de jucătoarea echipei mureșene, care a încheiat trimfal jocul, colega sa adăugând și ea o manșă la victoria finală.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE