Home / Slider / Reacția Bisericii după ce sute de credincioși s-au împărtășit cu aceeași lingură

Reacția Bisericii după ce sute de credincioși s-au împărtășit cu aceeași lingură

Distribuie

Mitropolia Clujului a reacționat după ce rețelele de socializare a circulat viral un filmuleț în care se vede cum sute de credincioși din Cluj Napoca s-au împărtășit duminică, 22 martie, folosind aceeași linguriță.

„Biserica a înțeles de la bun început faptul că este de datoria ei să respecte toate recomandările primite din partea autorităților în primul rând pentru a-și proteja credincioșii, dar și pentru a da un exemplu că aceste reguli trebuiesc asumate conștient și responsabil de către toți. Din acest motiv, slujbele religioase au fost săvârșite în ultima săptămână în afara lăcașelor de cult, cu un număr restrâns de credincioși, în limitele cerute de autorități.

În ceea ce privește administrarea Împărtășaniei, până în prezent nu avem decât recomandarea Patriarhiei, care oferă posibilitatea credincioșilor care, din varii motive, nu doresc să se împărtășească din potirul comun, să poată solicita preotului să se împărtășească după Liturghie cu o linguriță adusă de acasă. Cu toate aceste recomandări, nimeni nu a cerut să primească astfel Sfânta Împărtășanie.

În prezent nu există altă practică de administrare a Împărtășaniei, ea fiind primită în mod liber consimțit de către fiecare credincios, care alege să participe la Sfânta Liturghie. Pe lângă acest fapt, nu le putem refuza credincioșilor bucuria de a se împărtăși din potirul euharistic în această perioadă a Postului Mare, în contextul în care din data de 23 martie 2020 slujbele vor fi săvârșite doar de către preot și cântăreț, cu bisericile închise”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Mitropolia Clujului.

(Redacția)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Premiul I pentru Școala Gimnazială Ioan Vlăduțiu din Luduș

Distribuie Trupa de teatru a Școlii Gimnaziale Ioan Vlăduțiu, “Les amis de la scène”, coordonată …

2 comentarii

  1. Toate bisericile anchise. Trebuie sa fi idiot sa fáci Asa ceva , toti Sant infectati de covid 19. Scapa cine e destept.

  2. Si uite aici este dovada ca romanasii nostri mioritici nu cunosc limba romana si nu inteleg propozitia „Stai acasa” si contribuie la raspandirea virusului, ca doar si ei trebuie sa fie buni la ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.