Străzile Câmpului și Rândunelelor, în atenția consilierilor reghineni Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 949 Vizualizări

Străzile Câmpului și Rândunelelor, în atenția consilierilor reghineni

Două dintre proiectele aflate pe ordinea de zi în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Reghin de astăzi, 30 martie 2020, au în vedere aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru lucrări de modernizare și întreținere a două străzi din municipiul Reghin,  Câmpului și Rândunelelor .

Consilierii vor avea de aprobat, în prima fază,  indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiție „Modernizare străzi în municipiul Reghin – Lot.3 Câmpului Sector 2”. Potrivit proiectului postat pe site-ul Primăriei Reghin, indicatorii tehnici ai investiției au în vedere următoarele:

-săpătura pietruirii existente , inclusiv a argilei pe o adâncime corespunzătoare;

-dispunerea unui strat de anticapilare din nisip în grosime de 5 cm;

-dispunerea unui strat de fundație din balast în grosime de 25 de cm;

-dispunerea unui strat de bază din piatră spartă în grosime de 20 de cm;

-dispunerea unui strat de legătură din BAD20  în grosime de 6 cm;

-dispunerea unui strat de uzură BA16 în grosime de 4 cm.

Lungimea totală a străzii ce urmează a fi modernizată este de 1477 m, cu sistem rutier nou, suprafață de 8995 mp carosabil și 4816 mp trotuare ( 1311 mp suprafață ocupată).

Indicatorii  tehnici mai cuprind profilul traversal, constituit din 6 m parte carosabilă, rigolă carosabilă de 0,80 m,  2 trotuare de 2 m, respectiv 1,50 m (cel de lângă rigola crosabilă) și 4 podețe tubulare de traversare cu diametru de 600 mm.

Valoarea totală a lucrării (inclusiv TVA) este de 3.761.561,37 lei, din care  3.160.975,94 lei (fără TVA) reprezintă  valoarea lucrărilor de construcții-montaj (C+M). Durata de realizare a investiției este de  14 săptămâni.

Al doilea proiect vizat este cel privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru investiția „Lucrări de întreținere strada Rândunelelor, municipiul Reghin, județul Mureș”.

Indicatorii tehnici ai investiției au în vedere întreținerea suprafețelor degradate prin decaparea și pregătirea stratului suport, montarea de  borduri 10X15, îmbrăcăminte asfaltică trotuare de 4 cm, îmbrăcăminte bituminoasă  parte carosabilă în grosime de 4 cm.

Valoarea totală a lucrărilor (inclusiv TVA) este de 204.940,24 lei, din care 184.794,60 lei (inclusiv TVA) reprezintă  valoarea lucrărilor de construcții-montaj (C+M). Durata de realizare  a lucrărilor este de o lună.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE