Voluntarii Estiem, implicare online în lupta anti-coronavirus Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 566 Vizualizări

Voluntarii Estiem, implicare online în lupta anti-coronavirus

Chiar dacă pandemia coronavirusului a dat peste cap multe din activitățile curente, lumea nu stă închisă în casă și așteaptă doar trecerea acestei perioade, ci se implică în diverse activități. Dacă mai punem la socoteală faptul că multe dintre acestea au un caracter de voluntariat, putem înțelege mai bine despre caracterul celor care le dau curs, deschis și mereu aproape de semeni. Nu fac excepție din această categorie nici voluntarii Estiem Mureș, activi în această perioadă, în special în mediul virtual.

„Grupul voluntarilor Estiem Mureș trece printr-o perioadă diferită cauzată de pandemia de coronavirus în care implicarea în activități practice este limitată. Voluntarii Estiem Mureș erau puternic implicați în activitățile practice dar în momentul în care măsurile legale au restricționat acest gen de activități tinerii voluntari nu au dat înapoi și acum se implica în mediul virtual. Membrii asociației sunt conștienți de situația actuală, astfel ei s-au mutat în mediul online în care activează cu mare drag. Estiem nu ia pauză în ciuda acestei perioade și continuă să activeze cât se poate de mult”, ne-a declarat Mihaela Bucur, șef lucrări dr. ing., președinte Estiem Mureș.

Printre activitățile desfășurate de voluntariii Estiem în această perioadă este și cea privind utilizarea platformelor de socializare disponiblie online. Recent, a avut loc o astfel de întâlnire online între toți reprezentanții grupurilor locale din regiunea balcanică denumită Regional Coordination Meeting care a abordat ca subiect de discuție aspecte legate de îmbunătațirea performanțelor legate de fiecare grup local și obiectivele viitoare ale regiunii balcanice. În următoarea perioadă va avea loc o nouă întâlnire online denumită Council Meeting Online unde toți reprezentanții grupurilor locale vor putea discuta cele mai importante subiecte.

Activitățile voluntarilor Estiem mai au în vedere postarea  în mod constant a informaților  legate de coronavirus dar si alte subiecte.

„În această perioadă voluntarii au postat aproape zilnic pe rețelele de socializare un mic “buletin de informare” legat de coronavirus. Iată câteva exemple de titluri: ”Ce să faci acasă pe timp de coronavirus?”, “ Persistența virusului pe suprafețe” , “ Prevenirea ajută” si multe altele care nu au legatură doar cu acest virus, le puteți găsi pe pagina de Facebook si Instagram a asociației Estiem LG Mureș. De asemenea, voluntarii Estiem Mureș redactează propria revistă sub denumirea de “Vocea Estiem” care pentru prima dată va fi disponibilă în două limbi :engleză și română dar vor fi disponibile si în format online.”Vocea Estiem “ este o revistă creata cu multa îndeletnicire de către voluntarii Estiem si cuprinde realizările și activitățile studenților pe perioada unui semestru, de la activitățile de protejare a mediului la activități de donare și sprijinire până la activități de dezvoltare personală care sunt des întâlnite. Această perioadă le permite membrilor Estiem să imbunătățească politicile si regulamentele de funcționare așa încât după ce izolarea la domiciliu nu va mai fi necesară organizația va fi mult mai bine organizată”,  a subliniat Mihaela Bucur.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE