Home / Slider / ”Trebuie scrisă ora deplasării pe declarație?”. Răspunsul Poliției Mureș

”Trebuie scrisă ora deplasării pe declarație?”. Răspunsul Poliției Mureș

La solicitarea mai multor cititori, redacția cotidianului Zi de Zi a obținut de la conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Mureș răspunsul la întrebarea ”Trebuie scrisă ora deplasării pe declarația pe propria răspundere?”.

Astfel, potrivit informațiilor furnizate de comisar șef de poliție Dumitru Bîltag, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, ora de deplasare nu trebuie scrisă pe respectiva declarație.

”Ordonanțele Militare emise în perioada stării de urgență, privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19, reglementează clar motivele și modalitatea în care se realizează circulația tuturor persoanelor în afara locuinței/ gospodăriei. Ordonanța Militară 3/2020 stipulează motivele pentru care persoanele pot circula în afara locuinței/ gospodăriei, precum și documentele ce trebuie prezentate de către cetățeni pentru verificarea motivului deplasării. În alineatul 3 al articolului 4 se prevede faptul că ”declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura.” Pe cale de consecință nu este instituită obligativitatea menționării pe declarația pe proprie răspundere a orei deplasării”, a precizat comisar șef de poliție Dumitru Bîltag.

Alex TOTH

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

COVID-19: Cifrele zilei în Mureș

Față de ziua precedentă, în județul Mureș au fost înregistrate 4 cazuri noi de infectare …