Home / Administratie / Polițiștii mureșeni la datorie. Efective suplimentare pentru minivacanța de 1 iunie

Polițiștii mureșeni la datorie. Efective suplimentare pentru minivacanța de 1 iunie

Efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de minivacanţa prilejuită de sărbătorirea zilei de 1 iunie, acționând zilnic pentru protejarea și sprijinirea cetățenilor. În perioada 28 mai – 1 iunie a.c., poliţişti din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş vor acţiona cu efective suplimentare, faţă de dispozitivul curent, pentru îndeplinirea responsabilităţilor necesare asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică şi prevenirea producerii oricăror evenimente negative.

Una dintre prioritățile poliţiştilor aflați în teren este respectarea măsurilor dispuse pentru protejarea sănătății cetățenilor.Activităţile vor fi desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice. Astfel, peste 498 de polițiști de ordine publică, 75 de investigaţii criminale, 49 de la poliţia rutieră, 60 de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, 22 de la alte structuri, precum şi 245 de poliţişti locali vor asigura ordinea și liniștea publică, în această perioadă. Pentru siguranţa publică a cetăţenilor, poliţiştii vor fi prezenţi în zonele turistice şi de agrement, cu echipaje special constituite, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite.

Poliţiştii rutieri vor acţiona cu 10 aparate radar, pe cele mai importante artere rutiere din judeţ, pentru asigurarea fluenţei circulaţiei şi siguranţei deplasărilor, în special în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulaţie şi la orele când se înregistrează fluxuri importante de persoane şi autovehicule spre zonele şi localităţile turistice şi în preajma lăcaşelor de cult religios.

În perioada de referinţă, în scopul reducerii riscului rutier, aceştia vor folosi la capacitate şi cu eficienţă maximă, aparatura de supraveghere a traficului şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Acţiunile ce vor fi întreprinse de Poliţia mureşeană au drept scop prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere vieţii şi integrităţii corporale, precum şi a furturilor din locuinţe şi din autoturisme.

Totodată, amintim că până pe data de 31 mai, inclusiv, este obligatorie justificarea deplasării persoanelor în afara localităților.

Dacă sunteţi victima unei infracţiuni, vă rugăm să apelaţi la Serviciul Unic pentru Apeluri de Urgenţă, formând numărul 112 – Apel gratuit!

Recomandări

Nu oferiți informații necunoscuților despre bunurile pe care le dețineți în imobilul în care locuiți sau despre vecini;

Nu postați pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că dețineți în casă bunuri de valoare;

Nu lăsați deschise geamuri sau balcoane care ar putea facilita accesul în locuință;

Evitați, pe cât posibil, să aveți asupra dumneavoastră sume mari de bani. Doamnelor le recomandăm să fie atente la genţi/poşete, iar domnilor să păstreze portofelul în buzunarul interior de la piept al hainei;

Folosiți locurile de parcare special amenajate și nu lăsați în vehicul, la vedere, bunuri de valoare (telefoane mobile, tablete, dispozitive GPS, camere de filmat, laptopuri, portmonee, poșete) și/sau documente personale, chiar dacă lipsiți pentru scurt timp;

Pietonii trebuie să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de şoferi;

În condiţiile unui carosabil umed, conducătorii auto să ruleze cu viteză redusă, adaptată condiţiilor de drum, să fie mai atenţi şi calmi la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului. Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur;

Verificaţi starea tehnică a autoturismului, stabiliţi cu exactitate traseul şi asiguraţi-vă că aveţi documentele obligatorii la dumneavoastră;

Respectați regulile de circulație rutieră și recomandările polițiștilor, precum și recomandările autorităților privind prevenirea răspândirii infectării cu noul virus.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Luduș: Un consilier local, în comisia pentru Liceul Tehnologic nr. 1

Prof. Claudiu Corneliu Ciucă, directorul Liceului Tehnologic nr. 1 Luduș, a solicitat Consiliului Local Luduș …