Home / Administratie / RU-ȘI-NI-CĂ! Consilierii locali din Târnăveni, niciun raport de activitate de 3 ani!

RU-ȘI-NI-CĂ! Consilierii locali din Târnăveni, niciun raport de activitate de 3 ani!

Distribuie

Consilierii locali ai municipiului Târnăveni și-au publicat raportul de activitate într-un singur an din cele patru câte numără mandatul 2016-2020. Potrivit paginii web a Primăriei municipiului Târnăveni, www.primariatarnaveni.ro, cei 19 aleși locali ai municipiului de pe malul Târnavei Mici și-au prezentat opiniei publice doar raportul de activitate aferent anului 2016, iar documentele care sintetizează activitatea depusă în anii 2017, 2018 și 2019 lipsesc cu desăvârșire.

Cine sunt consilierii locali

Pe site-ul autorității locale din municipiul Târnăveni găsim doar rapoartele de activitate pe anul 2016 ale următorilor consilieri locali: Mihail Antonya (PNL), Alin Claudiu Cimpoca (PNL), Emanoil Cîrlea (PSD), Pavel Ciulea Porime (PNL), Cornel Cristian Dordea (PNL), Alexandru Iosif Fodor (UDMR), Dorin Petru Gligor (PMP), Octavian Radu Hegheș (PNL), Incze Csaba Ștefan (UDMR), Florin Marcu (PSD), Alin Marius Mihăilescu (PSD), Ovidiu Vasile Modorcea (PNL), Nicolae Năstase (PSD), Stanislav Piaskovsky (PSD), Felician Lucian Popa (PNL), Ovidiu Popa (PNL), Florin Daniel Sim (PSD), Dan Cristian Tutecean (PNL) și Mircea Vodă (PNL).

Din 2016 și până în prezent, în componența Consiliului Local Târnăveni a survenit o singură schimbare, în toamna anului 2018, când Gheorghe Vlad Șincu (PNL) i-a luat locul lui Cornel Cristian Dordea, care a demisionat.

Site-ul Primăriei Târnăveni, actualizat zilnic

Facem precizarea că pagina web a Primăriei municipiului Târnăveni este foarte bine întreținută, cu informații la zi (de exemplu, declarațiile de avere și de interese sunt publicate an de an, iar convocatoarele și procesele verbale ale ședințelor de Consiliu Local sunt publicate în timp util), astfel încât ne este greu să credem că lipsa de pe site a rapoartelor de activitate ale aleșilor locali din ultimii trei ani este cauzată de vreo neglijență a administratorilor site-ului.

Evident, există și probabilitatea ca rapoartele de activitate să fi fost, totuși, întocmite de cei 19 consilieri locali, însă nepublicarea lor înspre știința cetățenilor pune un mare zero în dreptul respectivelor documente.

Prevederile Codului Administrativ, clare

Deși în Regulamentul de funcționare și atribuții al Consiliului Local Târnăveni nu am găsit vreo referire la obligația consilierilor locali de a-și prezenta raportul anual de activitate, această îndatorire este stipulată în articolul 225, alineatul 2, al Codului Administrativ: ”Fiecare consilier local, respectiv consilier județean, precum și viceprimarii, respectiv vicepreședinții consiliului județean sunt obligați să prezinte un raport anual de activitate, care este făcut public prin grija secretarului general al unității/ subdiviziunii administrativ-teritoriale.”

Propunerea Zi de Zi: consilierii fără rapoarte de activitate, ”out” de pe listele de candidați!

În acest context, cotidianul Zi de Zi solicită conducerilor partidelor politice din județul Mureș să demonstreze respect față de alegători și în urma unor analize interne serioase și pertinente să ”îi uite” în afara listelor de candidați la alegerile locale din acest an pe cei care ”au uitat” la rândul lor să îndeplinească o condiție minimă de bun simț din ABC-ul unui om de administrație: să comunice, o dată într-un an, ce a făcut concret pentru cetățenii pe care i-a reprezentat.

Vom continua, în zilele următoare, cu analize similare și la nivelul altor Consilii Locale (și chiar cu Consiliul Județean Mureș) din județul Mureș.

Alex TOTH

 

 


1 comentariu

  1. Ce ati vrea sa publice, daca nu fac nimic decat mananca banii contribuabililor!? Ar trebui redus numarul de consilieri in primarii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Bombă găsită într-o comună mureșeană

Distribuie Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Horea” al județului Mureș a …