Ca-n Caragiale. Negocierile PNL – USR Mureș anunțate de Cristian Chirteș, negate de Lucia Hang Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 663 Vizualizări

Ca-n Caragiale. Negocierile PNL – USR Mureș anunțate de Cristian Chirteș, negate de Lucia Hang

Președintele PNL Mureș, senatorul Cristian Chirteș, a declarat miercuri, 1 iulie, cu ocazia unei conferințe de presă prilejuită de lansarea oficială a candidaților liberali pentru conducerea Consiliului Județean Mureș și a primăriilor celor patru municipii din județ, că la nivelul Mureșului ”există o colaborare bună” între PNL și USR.

Chirteș, despre relația cu USR Mureș: ”Avem întâlniri săptămânale”

Totodată, liderul liberalilor mureșeni a dezvăluit presei că săptămânal conducerile PNL Mureș și USR Mureș se întâlnesc pentru a discuta atât despre candidații celor două formațiuni politice la alegerile locale care probabil se vor desfășura în data de 27 septembrie, cât și despre proiectele județului Mureș.

”Există negocieri cu USR în multe municipii din țară. Ce pot să vă spun este că și la nivelul județului Mureș există o colaborare bună cu actuala conducere a USR-ului, avem întâlniri săptămânale, întâlniri în care discutăm nu numai despre faptul că va candida o persoană sau alta ci și despre viitoarele proiecte ale județului Mureș”, a afirmat senatorul Cristian Chirteș.

”Noi știm până la urmă să colaborăm, dacă dăm exemplul municipiului București unde Partidul Național Liberal susține candidatul USR-ului, cred că și în alte județe sau în reședințe municipii de județ sau chiar Consilii Județene vor fi aceste negocieri. Deocamdată, asta este echipa noastră, cu siguranță vom colabora cu candidații și până la urmă cu consilierii USR-ului ulterior și intenția domnului Barna ați văzut este ca după alegerile generale să intrăm într-o coaliție de guvernare”, a mai spus președintele PNL Mureș.

Hang: ”USR Mureș NU A AVUT niciun dialog sau negociere cu PNL Mureș”

Afirmațiile liderului PNL Mureș au fost contrazise însă joi, 2 iulie, de conducerea USR Mureș. Astfel, Lucia Hang, președintele USR Mureș, a publicat următorul text pe pagina de Facebook a USR Mureș: ”Mă bucur să constat, că am început să deranjăm alte partide politice și că suntem considerați un partid cu șanse mari de a face un rezultat bun, la alegerile locale care urmează. În calitate de Președinte USR MUREȘ, declar că până astăzi, la ora la care fac această postare, USR Mureș NU A AVUT niciun dialog sau negociere cu PNL Mureș sau cu vreun alt partid politic. Biroul județean al USR Mureș nu a purtat și nu a mandatat pe nimeni să inițieze sau să participe la negocieri de niciun fel, cu nici una dintre formațiunile politice, în nici una dintre localitățile județului Mureș, în afară de partenerii noștri de Alianță, PLUS Mureș. Condamn orice declarație sau postare făcută de alte formațiuni politice locale, la adresa USR Mureș, referitoare la acest subiect, pentru a-l discredita în fața alegătorilor. USR este un partid „altfel”, cu oameni onești, cinstiți și „fără penali”, care va conta în alegerile locale din acest an.”

Cine distorsionează adevărul?

Până la noi date/ declarații, întrebarea rămâne, deocamdată, fără răspuns. Candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș, liberalul Cristian Chirteș ar risca inutil o compromitere a imaginii sale de candidat prin diseminarea unor știri ”fake”. Totuși, din reacția președintelui USR Mureș, a cărui onestitate nu o punem la îndoială, rezultă că cei doi lideri locali nu s-au întâlnit săptămânal, așa cum afirma senatorul Cristian Chirteș.

Însă asta nu înseamnă că președintele PNL Mureș nu a avut discuții și chiar negocieri sau cu lideri naționali ai USR, în capitală, sau cu membri locali ai partidului condus de Dan Barna, alții decât Lucia Hang…

Ghilimele buclucașe…

O nedumerire la final de articol. Cei care au lecturat textul scris pe Facebook de liderul USR Mureș au remarcat că mesajul respectiv conține două cuvinte scrise între ghilimele, ”altfel” și ”fără penali”. După cum se știe, în limba română (și nu numai) folosirea ghilimelelor are menirea de a inversa sensul ad literram al respectivelor sintagme, prin urmare ”altfel” și ”fără penali” între ghilimele înseamnă, de fapt, ”la fel” și ”penali”…

UPDATE. Cristian Chirteș: ”Nu sunt negocieri, sunt discuții care pregătesc negocierile”

După apariția materialului, senatorul Cristian Chirteș a făcut o precizare importantă pentru cotidianul Zi de Zi: întâlnirile de până acum dintre conducerile PNL Mureș și USR Mureș nu au fost negocieri, ci ”discuții care pregătesc negocierile.”

”La nivel național sunt discuții săptămânale care în anumite zone din țară se concretizează în negocieri. La nivelul județului Mureș am avut discuții cu președintele USR, doamna Lucia Hang, și cu candidatul USR pentru Primăria municipiului Târgu Mureș, în vederea pregătirii negocierilor. Negocierile se fac cu mandat de către formele de conducere ale celor două partide, dar discuții au avut loc. Să nu se interpreteze altfel, că am început negocieri. Nu sunt negocieri, sunt discuții care pregătesc negocierile”, a precizat președintele PNL Mureș.

Alex TOTH

 

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE