Home / Administratie / Cadastru din fonduri europene pentru 12 comune din Mureș

Cadastru din fonduri europene pentru 12 comune din Mureș

Distribuie

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a anunțat marți, 4 august, printr-un comunicat de presă, inițierea unei proceduri de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 261 de unități administrativ-teritoriale, din 35 de județe.

Printre acestea se numără și 12 comune din județul Mureș, după cum urmează: Band, Bogata, Chețani, Crăciunești, Cuci, Eremitu, Ernei, Gheorghe Doja, Ogra, Sânger, Sânpaul, Vătava.

,,Lucrările de cadastru general sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – Proiectul major privind creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România”, a informat Marius Grigore, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș.

,,Proiectul „Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” completează obiectivul Programului național de cadastru și carte funciară 2015 – 2023 prin realizarea lucrărilor de înregistrare sistematică pentru 5.758.314 ha din 660 de unități administrativ-teritoriale situate în zone rurale ale României. Valoarea totală a proiectului este 312.891.155 de euro, din care 265.957.482 de euro reprezintă fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană și 46.933.673 de euro -cofinanțare de la bugetul de stat”, se mai menționează în comunicat.

Selectarea unităților administrativ-teritoriale s-a făcut după mai multe criterii, precum: localități care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României, localități care implementează sau sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe și localități în care sunt identificate zone cu vulnerabilități sociale particulare privind accesul informat la proprietate.

,,Procedura de achiziție publică se desfășoară pe loturi, fiecare comună reprezentând un lot. Suprafața totală estimată a comunelor aferente celor 261 de loturi este de 1.587.138 de hectare. Procedura va fi finalizată cu încheierea de contracte multianuale/lot, pentru o perioadă de 24 de luni. Valoarea totală estimată este de 299.713.704 de lei, fără TVA”, informează  sursa citată.

Deschiderea ofertelor va avea loc în data de 14 august la ANCPI București, iar termenul de depunere a ofertelor este 15 septembrie. La această procedură pot depune oferte operatori economici din țară și din străinătate care îndeplinesc cerințele solicitate de ANCPI.

Andreea ȚIȚIU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Un nou proiect marca Multinvest: Centru de inginerie inovativă la Târgu Mureș!

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.