Home / Administratie / Primăria Sighișoara dorește preluarea în subordine a două entități de învățământ

Primăria Sighișoara dorește preluarea în subordine a două entități de învățământ

Distribuie

Conducerea Primăriei municipiului Sighișoara a transmis, în urma ședinței Consiliului Local din data de 30 iulie, intenția de a prelua în subordinea administrativă Clubul Copiilor Sighișoara și Clubul Sportiv Școlar Sighișoara.

Scopul acestor preluări este sprijinirea și finanțarea legală și transparentă a activităților extrașcolare desfășurate de elevii sighișoreni, care au adus de-a lungul timpului performanțe notabile în favoarea municipiului. Un alt avantaj este dat de posibilitatea de a utiliza anumite terenuri și clădiri în scop public, precum transformarea curții Clubului Copiilor în loc de joacă și de agrement la care să aibă acces toți cetățenii.

,,În contextul procesului de descentralizare administrativă, Municipiul Sighișoara își propune preluarea  în subordine, de la Inspectoratul Școlar Județean Mureș – Ministerul Educației și Cercetării, a Clubului Copiilor Sighișoara, ca structură cu personalitate juridică proprie și a Clubului Sportiv Școlar Sighișoara, ca structură arondată unei unități de învățământ de pe raza municipiului. Cele două entități vor avea același statut ca toate celelalte unități de învățâmânt preuniversitar, subordonate administrativ autorităților publice locale și metodologic de inspectoratele școlare județene. Finanțarea cheltuielilor privind Clubul Sportiv Școlar Sighișoara și Clubului Copiilor Sighișoara se va asigura din bugetul local al municipiului Sighișoara, iar terenurile și clădirile în care își desfășoară activitatea cele două unități de învățământ, vor face parte din domeniul public al municipiului Sighișoara, celelalte componente ale bazei materiale râmânând de drept proprietatea acestora”, a transmis conducerea Primăriei municipiului Sighișoara.

Momentan, această decizie se află la autoritatea decizională a Consiliului Local, care s-a abținut de la vot în cadrul ședinței, singurii aleși locali care și-au exprimat votul pozitiv fiind grupul consilierilor locali ai PSD Sighișoara.

Andreea ȚIȚIU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Un nou proiect marca Multinvest: Centru de inginerie inovativă la Târgu Mureș!

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.