Noutăți despre SIMFEST 2020 Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 195 Vizualizări

Noutăți despre SIMFEST 2020

Organizatorii Festivalului Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST, au transmis luni, 14 septembrie, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că ediția a XVII-a a festivalului se va desfășura anul acesta la Târgu Mureș, dar în format online, în perioada 14 – 19 septembrie, prin intermediul paginilor de social media ale festivalului, precum Facebook, Instagram și Youtube.

,,Târgu Mureșul a intrat, prin SIMFEST, în galeria orașelor care găzduiesc mari festivaluri. Statistica oferă următoarele cifre: 1.284 de producții înscrise în competiție, din 92 de țări; 226 de producții reținute în selecția finală, de un juriu format din 10 specialiști în televiziune și cinematografie, printre alții: reputatul critic de film Manuela Cernat, prof. univ. dr. Brîndușa Armanca, prof. univ. Alexandru Condurache, cunoscuții realizatori TV Irina Păcurariu, Diana Deleanu și Emil Hossu Longin; 69 de producții din România; prezență masivă, pentru prima oară, a creațiilor studențești, peste 300, din care peste 30 din România, 18 venind de la UNATC București”, se menționează în comunicat.

Producțiile reținute în selecția oficială sunt analizate de un juriu internațional, iar în topul înscrierilor se situează Iran, India și Statele Unite ale Americii, însă, au intrat în competiție și producții din țări mai puțin cunoscute, precum Malawi și Capul Verde.

Lista producțiilor care au fost selectate pentru faza finală va fi publicată pe pagina oficială de Facebook a festivalului, dar și pe pagina web www.simfest.ro, urmând ca pe aceste două platforme să fie anunțate evenimentele organizate online.

Andreea ȚIȚIU

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE