Anul școlar a debutat în siguranță la Liceul Tehnologic Iernut Iernut
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 562 Vizualizări

Anul școlar a debutat în siguranță la Liceul Tehnologic Iernut

Ziua de luni, 14 septembrie i-a readus la școală și pe cei 310 elevi și preșcolari ai Liceului Tehnologic Iernut, care sunt centralizați în 4 grupe la Grădinița cu program normal și alte 12 clase de elevi înscriși la nivel liceal și profesional. Liceul Tehnologic Iernut este un liceu cu tradiție în domeniul electric, fiind înființat în anul 1962 pentru a pregăti personal calificat necesar Termocentralei din localitate. La început, clasele funcționau pe lângă termocentrală, iar clădirea actuală există din anul școlar 1977 – 1978. De la înființare și până în prezent, spațiile școlare și mijloacele didactice au fost modernizate în permanență, fie prin programul Phare TVET, fie prin proiecte realizate de către personalul didactic sau consiliul local. În interviul următor, directorul Liceului Tehnologic Iernut, Remus Frunză, ne împărtășește detalii despre măsurile de siguranță care s-au luat pentru desfășurarea acestui an școlar.

Reporter: Pentru început, vă rog să ne spuneți cum sunt dotările școlii și în ce scenariu se vor desfășura activitățile didactice.

Remus Frunză: Din anul școlar trecut fiecare sală de clasă este dotată cu mobilier nou, modern, în care există tablă magnetică, laptop și videoproiector. De asemenea, există laboratoare moderne și ateliere dotate cu materiale didactice pentru fiecare specializare, respectiv calificare, care funcționează la noi în unitate. Având în vedere că în unitatea școlară sunt suficiente săli care asigură distanțarea fizică necesară pentru toți elevii, scenariul de începere a noului an școlar este cel verde, cu prezența fizică la cursuri a tuturor elevilor din liceu.

Rep.: Ce măsuri s-au luat pentru siguranța elevilor?

R.F.: Pentru siguranța elevilor s-au realizat circuite bine semnalizate și delimitate de intrare și ieșire a elevilor din liceu, s-au montat dozatoare cu dezinfectant la fiecare ușă de acces și sală de clasă, iar cu ajutorul Primăriei Iernut au fost asigurate măști și soluții dezinfectante pentru elevi și personalul școlii. Repartizarea sălilor de clasă și amenajarea băncilor s-au făcut astfel încât elevii să fie distanțați la 1,5 metri unul față de celălalt, conform recomandărilor primite în vederea prevenirii îmbolnăvirii cu noul coronavirus, iar pentru informarea corectă a elevilor, pe holurile liceului există afișe cu principalele măsuri de protecție împotriva răspândirii virusului SARS – COV-2.

Rep.: Cum veți încuraja elevii să respecte aceste norme de protecție?

R.F.: Elevii vor fi încurajați să respecte aceste norme prin discuții zilnice avute cu profesorii și diriginții, prin organizarea circuitelor din unitatea școlară și prin informațiile afișate pe holurile liceului.

Rep.: Cum se va gestiona situația elevilor navetiști care vin de la sate? Ar reprezenta un risc?

R.F.: Elevii navetiști vin cu mijloace de transport în comun în care se respectă numărul de pasageri maxim admiși la o cursă și distanțarea fizică, astfel încât nu reprezintă un risc pentru ceilalți elevi și pentru profesorii din liceu. O măsură suplimentară este instruirea elevilor de a purta obligatoriu masca de protecție pe tot parcursul transportului.

Rep.: În situația în care se va reveni la învățământul online, are liceul facilitățile necesare pentru acest scenariu? Iar în această situație, cum se vor gestiona cazurile elevilor care provin din familii defavorizate?

R.F.: În cazul în care se va decide învățarea în scenariul hibrid sau cel roșu, liceul are facilitățile necesare pentru învățarea online, iar în acest sens se implementează o platformă educațională pe care să o acceseze toți. Cadrele didactice și elevii au dispozitive de pe care pot accesa platforma și se pot conecta online. Au existat câteva situații punctuale în care lipseau astfel de dispozitive, dar au fost rezolvate cu ajutorul primăriei și a unor donații.

A consemnat Andreea ȚIȚIU

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE