FOTOREPORTAJ. Pe meleaguri iernuțene în ziua votului Iernut
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 490 Vizualizări

FOTOREPORTAJ. Pe meleaguri iernuțene în ziua votului

Dimineața de 27 septembrie, ziua alegerilor, s-a dovedit a fi o dimineață friguroasă de toamnă. În această zi, am vizitat secțiile de votare din Ogra, Dileul Vechi, Cipău și Iernut, discutând și cu alegătorii acestor secții, atât cu tineri, dar și cu oameni mai în vârstă, pentru a vedea ce își doresc aceștia de la noua administrație locală, însă, pentru a respecta intimitatea fiecărui alegător, nu voi posta nici numele, dar nici poza lor, întrucât fiecare om are dreptul de a-și proteja datele personale.

Prima secție de votare pe care am vizitat-o a fost secția numărul 466 din comuna Ogra, pe lista căreia se aflau 1.460 de alegători, iar ora 11.30, la care am ajuns era destul de aglomerată, deoarece mulți oameni își așteptau frumos rândul pentru a-și exercita dreptul de vot. La Ogra am reușit să vorbesc fugitiv cu un domn foarte simpatic, care atunci când l-am întrebat ce așteptări ar avea de la noul primar, mi-a răspuns scurt, fără să stea pe gânduri, că își dorește ,,să fie corect, să facă drumuri bune și să fie cinstit”.

De la Ogra am plecat la secția de votare din Dileul Vechi, amenajată în Căminul Cultural. Este un sătuc mic, în care predomină vârstnicii, ceea ce explică și de ce era pustiu când am ajuns la secția de votare. Acolo am aflat că din cele 117 persoane înscrise pe listă până la ora 12.00 votaseră doar 21.

Din Dileul Vechi am ajuns la secția de votare numărul 157 din Cipău în jurul orei 13.15,având mai mult noroc în a mă întâlni cu câțiva alegători care erau prezenți. Pe listă erau trecute 896 de persoane, dintre care votaseră 206. Aici am reușit să vorbesc cu persoane din trei categorii de vârstă, printre care un domn de 36 de ani, care mi-a spus ,,am votat pentru schimbare și sperăm că totul va decurge mai bine, să fie o schimbare înspre bine, spre fonduri europene”. O doamnă foarte drăguță, în vârstă de  66 de ani, mi-a spus că își dorește ,,un primar onest, care să respecte regulile și legile, iar ca așteptări îmi doresc să se facă lucrările de canalizare și să se atragă mai multe fonduri europene”. În ceea ce privește dorințele tinerilor, o domnișoară de 23 de ani mi-a spus că se așteaptă ,,să nu mai fie corupție, să fie dreptate și să se facă mai multe locuri de muncă pentru tineri”.

De la Cipău am plecat la Iernut, unde am vizitat prima dată Biroul Electoral Central Iernut și am discutat cu președintele acestuia pentru a afla numărul total de alegători din orașul Iernut, și anume 7.862. De asemenea, până la ora 14.00, când am ajuns acolo, nu au fost sesizate probleme și incidente în niciuna dintre secțiile de votare, totul desfășurându-se în condiții normale și de siguranță.

La Iernut am vizitat toate cele patru secții de votare, la secția numărul 153, au fost prezenți 396 de oameni la vot, până la ora respectivă, iar la secția 154 au fost 273 de persoane, din totalul de 1.073. Aici, printre dorințele exprimate de alegători s-a întâlnit cel mai des cea a continuării proiectelor, acesta fiind și răspunsul unui tânăr de 18 ani cu care am reușit să vorbesc, iar o altă dorință, pe care mi-a exprimat-o o doamnă în vârstă de 45 de ani este dezvoltarea orașului.

M-am bucurat să văd că oamenii au fost prezenți la vot și au dorit să își facă datoria de cetățeni pentru a produce o schimbare în mediul în care trăiesc și pentru a face parte din acest proces de schimbare al lucrurilor.

Andreea ȚIȚIU

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE