FOTO: Oaspeți de seamă la înscăunarea aleșilor din Ideciu de Jos Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 485 Vizualizări

FOTO: Oaspeți de seamă la înscăunarea aleșilor din Ideciu de Jos

Noii aleși locali ai comunei Ideciu de Jos au fost învestiți oficial pentru un nou mandat luni, 19 octombrie, în cadrul unei ceremonii găzduită de Căminul Cultural din localitatea Ideciu de Sus. Aceștia au pășit într-un nou mandat asistați de prefectul judeţului Mureș, Mara Togănel, Iacob Prada, ambasador al României în mai multe țări ale lumii, de preoţii din comună, precum și de colegi, colaboratori și prieteni de suflet, părtași la ceremonia de învestire a noului Consiliu Local al și a primarului comunei Ideciul de Jos

„Nimic nu putem face fără Dumnezeu”

Binecuvântarea aleșilor locali a fost adusă de preoții din comună, Călin Grama din Deleni și Valeriu Roșca din Ideciu de Sus, cel din urmă oferind un sfat noilor aleși. ”Exista la clasa I o poezie care se potrivește foarte bine cu acest moment festiv. „Totdeauna lucrul tău/ Să-l începi cu Dumnezeu!/ Unde-i El, cu harul Său/, Niciun lucru nu e greu”. Să știți că nimic nu putem face fără Dumnezeu, astfel că, la orice lucrare să începem cu un Doamne Ajută și cu o Sfântă Cruce, așa cum ne-a învățat strămoșii, bunicii și părinții noștri. Cu siguranță domnule primar, tatăl dumneavoastră, de acolo din ceruri ne veghează și este mândru de fiul său, de primarul comunei Ideciu de Jos. La fel și noi, localnicii din cele trei sate, suntem mândri de primarul nostru. Pace, liniște și bucurie și să dea Dumnezeu ca în următorii patru ani să auzim numai cuvinte de bine de la toți cei care vor trece pragul comunei noastre. Dumnezeu să ne ajute!”, au fost cuvintele adresate celor prezenți de părintele Valeriu Dumitru Roșca.

Nedelcul Dragoș Sava (PNL)

A urmat momentul depunerii jurământul pentru un mandat de către consilierii locali Nedelcul Dragoș Sava (PNL), Ioan Daniel Motz (PNL), Aurel Cengher (PNL), Grigore Marian Pop (PNL), Alexe Dragoș Danc (PNL), Grigore Prădan (PSD), Marin Laurențiu Bența (PSD), Violeta Rusalina Botezan (Pro România), Boor Zoltan (UDMR) și Claudiu Florin Petra (AUR). Consiliul Local urmează să fie completat de supleantul Viorel Crăciun (PNL) care va depune jurământul în prima ședință a noului Consiliu Local.

Mesaje de felicitare pentru noii aleși ai comunei Ideciu de Jos au venit și din partea prefectului județului Mureș, Mara Togănel.„Vreau să vă felicit pe fiecare în parte și pe toți la un loc pentru că așa cum foarte bine spune și părintele cei de aici, din comuna Ideciu de Jos, au ales continuitatea pentru că au fost obișnuiți de către primarul comunei să se întâmple lucruri aici în Ideciu de Jos. Nu pot decât să vă felicit, vă doresc să aveți parte de multă putere de muncă, să țineți aproape unii de alții. Nu aveți prea mult de făcut decât să vă respectați și să vă onorați angajamentele luate. În ce mă privește pe mine, în calitate de prefect, în mine și în Instituția Prefectului veți avea un partener, așa cum am fost și până acum, al tuturor proiectelor dumneavoastră. Mai mult ca oricând, în acest an ne întoarcem către bunul Dumnezeu, pentru că avem nevoie de puterea care ne-o conferă rugăciunea și credința, să trecem cu bine peste aceste încercări, nu puține la număr. Aveți grijă de dumneavoastră, țineți uniți și la muncă domnilor și doamnelor consilieri”, a transmis prefectul Mara Togănel.

Printre oaspeții de onoare s-a numărat și Excelența Sa Iacob Prada, om de-al locului, născut în Ideciu de Jos.

Excelența Sa Iacob Prada, Ambasadorul României în Irak

„Sunt onorat să particip la o înscăunarea domnului primar și a colegilor săi din conducerea comunității în care m-am născut și în care doresc să fiu în continuare. Întoarcerea la vatră, la rădăcini, este esențială pentru orice om. Mă bucur pentru ceea ce s-a întâmplat în ultimii patru ani în comuna Ideciu de Jos, lucrurile au mers din bine în mai bine sub conducerea primarului Lucian Feier pe care îl cunosc, la fel cum l-am cunoscut foarte bine pe tatăl său. În prezent, este o situație extrem de dificilă, și sunt convins, nu spun acest lucru din complezență, că veți face ceea ce trebuie pentru ca această comunitate să depășească momentul dificil astfel încât să reușim să creștem în continuare, chiar dacă, probabil într-un ritm mai mic față de cum a fost înainte. Cu sprijinul conducerii comunei, să ne gospodărim viața de zi cu zi astfel încât să fim mândri de noi înșine, în calitate de cetățeni ai acestei comune, ai județului și ai României”, a precizat Iacob Prada.

Lucian Feier: „Să fim alături de cetățeni”

Primarul reales, Lucian Feier, a punctat importanța bunei colaborări cu noul Consiliu Local, menită să ducă la dezvoltarea și bunăstarea comunei Ideciu de Jos.

Lucian Feier, primarul comunei Ideciu de Jos

„Este o zi deosebită pentru comuna noastră, o zi cu o încărcătură și cu o responsabilitate mare pentru următorii patru ani. Vreau să-i felicit pe consilierii care azi au depus jurământul. Cu siguranță, dacă vom fi uniți, vom putea realiza foarte multe pentru comuna Ideciu de Jos. Pornim la un nou drum cu gândul de a construi, de a face și de a respecta în primul rând dorințele oamenilor. În primul rând dorim să continuăm proiectele începute, la care se adaugă investițiile noi care dorim să le punem în practică în acest nou mandat. Este foarte important ca această comună să prospere, comuna Ideciu de Jos trebuie să crească, și nu poate să o facă decât prin lucrurile care noi le facem în fiecare zi. Avem patru consilieri noi, iar relația cu cei din Consiliul Local trebuie să fie constructivă. Trebuie să lăsăm deoparte problemele personale, în Consiliu au ajuns și contracandidații mei pentru funcția de primar. Lumea ne-a acordat votul pentru a face, nu pentru a ne certa. Cred că aceste lucruri trebuie să se încheie odată cu acest Consiliu nou, legal constituit. Trebuie să punem fiecare umărul pentru a face lucruri minunate pentru comună. Cred că acesta este și scopul nostru, al Consiliului Local, al primarului, al aparatului Primăriei, să fim alături de cetățeni, să facem lucruri minunate pentru comună. Mulțumiri se cuvin și aparatului Primăriei pentru colaborarea care am avut-o în ultimii patru ani, sper ca ea să continuie și în noul mandat. Pornim la drum de fiecare dată cu gânduri bune, cu prietenie și nu în ultimul rând cu fapte pentru comună”, a precizat Lucian Feier, primarul comunei Ideciu de Jos.

Proiectele noului mandat

„Suntem angrenați pe mai multe planuri. În ce privește domeniul turistic, dorim să creștem comuna Ideciu de Jos prin prisma acestui aspect, să realizăm o serie de investiții în zona Băilor Sărate, bazin cu apă sărată, un centru SPA, investiție care să poată fi folosită pe toată durata anulului, nu doar în sezonul de vară. Este un proiect pe care mi-l doresc, în contextul în care suntem o localitate cu profil turistic. Nu în ultimul rând, doresc să duc la bun sfârșit proictele de asfaltare, de canalizare, proiect care urmează să fie remediat”, a punctat primarul comunei Ideciu de Jos.

Claudiu Florin Petra (AUR)
Boor Zoltan (UDMR)
Violeta Rusalina Botezan (Pro România)
Marin Laurențiu Bența (PSD)
Grigore Prădan (PSD)
Alexe Dragoș Danc (PNL)
Grigore Marian Pop (PNL)
Aurel Cengher (PNL)
Ioan Daniel Motz (PNL)
Nedelcul Dragoș Sava (PNL)

Alin ZAHARIE

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE