Ludușul are primar și Consiliu Local constituit! Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 530 Vizualizări

Ludușul are primar și Consiliu Local constituit!

Ca o consecință a alegerilor locale din luna septembrie, sâmbătă, 24 octombrie, în sala mare a Casei de Cultură „Pompeiu Hărășteanu” Luduș a avut loc ședința de constituire a Consiliului Local și validarea primarului ales și depunerea jurământului. Spre deosebire de precedentele ședințe de constituire, din 2008, 2012 și 2016, de această dată au lipsit de la ceremonie spectatorii, conducătorii de instituții publice din oraș, personalități din domeniul economic, susținătorii consilierilor locali și ai formațiunilor politice care sunt reprezentate în Legislativul local.

Mai întâi, Imnul de Stat

Ședința a început cu intonarea Imnului de Stat al României, după care Mara Togănel, prefectul județului Mureș, a comunicat celor prezenți că sunt îndeplinite prevederile Legii nr. 215/2001 privind Administrația publică locală, ședința fiind statutară prin prezența în sală a celor 17 consilieri aleși: Totu Daniel Septimuiu Iulian, Banea Ioan Adrian, Petac Carmen, Puia Gelu Virgil, Ciucă ClaudiuCorneliu, Șofron Alina, Stan Emil Alecu, Orosfoian Ioan-Marcel, de la PSD;  Coman Alin Dorin, Hățăgan Olimpiu Sorin, Călugăr Ioan, Șopterean Ioan, de la PNL; Kis Istvan, Enyedi Mihai, Szekely Zoltan-Levente, de la UDMR; Cipăian Dragoș-Ciprian, Herepean Cornel, de la PMP. Prefectul a declarat deschisă ședința de constituire a Consiliului Local Luduș și de validare a primarului Ioan Cristian Moldovan: „Astăzi, 24 octombrie 2020, în conformitate cu articolul 116 din Ordonanța de Urgență a Guvernului 157/2019 prin Ordinului Prefectului 363/22 octombrie 2020 a fost convocată ședința de constituire a noului Consiliu Local al orașului Luduș. Având în vedere că a fost comunicată și încheierea de validare a primarului ales, în această ședință vom asista la depunerea jurământului atât a Consiliului Local, cât și a primarului orașului Luduș. Consiliul Local este alcătuit din 17 consilieri, fiind validat de către instanța de judecată. Sunt prezenți în sală toți consilierii locali aleși și conform prevederilor legale, această ședință va fi condusă de cel mai în vârstă dintre consilierii aleși, secondat de doi dintre cei mai tineri consilieri aleși”.

Apelul consilierilor locali

Prima ședință a Consiliului Local a fost condusă de Enyedi Mihai, decanul de vârstă a noului Consiliu, acesta fiind asistat de tinerii Alin Dorin Coman și Ioan Marcel Orosfoian. A fost prezentă la datorie și echipa tehnică a Primăriei orașului Luduș alcătuită din Eugenia Giurgea, Maria Tac, Viorel Berbecar și Cornel Sabău.

În continuare, secretarul general al orașului, Eugenia Giurgea, a făcut apelul consilierilor și a anunțat că au fost validate mandatele consilierilor, s-au invalidat mandatele consilierilor aleși Ioan Cristian Moldovan și Marius Dudilă și au fost validate mandatele candidaților supleanți Stan Emil Alecu și Orosfoian Ioan Marcel, ambii de la PSD. După ce consilierii au depus jurământul pe Biblie și Constituție, Eugenia Giurgea a dat citire hotărârii judecătorești de validare a primarului Ioan Cristian Moldovan care, după ce a depus jurământul a primit eșarfa tricoloră dinpartea prefectului Mara Togănel.

Ședința de învestire a primarului și a Consiliului Local al orașului Luduș s-a încheiat cu luările de cuvânt ale prefectului Mara Togănel, care a primit flori și urări de bine cu ocazia aniversării zilei de naștere, și a primarului Ioan Cristian Moldovan, aflat la al treilea mandat de primar.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE