Home / Stiri nationale / Noutăți despre persoanele vaccinate care intră în România

Noutăți despre persoanele vaccinate care intră în România

Luni, 18 ianuarie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat o Hotărâre conform căreia persoanele care s-au vaccinat, primind ambele doze de vaccin împotriva COVID-19, vor putea intra pe teritoriul României fără a mai fi nevoite să stea 14 zile în carantină, chiar dacă vin din zone de risc.

,,Sunt exceptate de la măsura carantinei aplicabilă persoanelor care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat sau persoanelor contact direct ale unei persoane confirmate, acele persoane care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 inclusiv cea de a 2-a doză și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doză până la data contactului direct sau până la data intrării în România”, se menționează în textul documentului.

Pentru a face dovada administrării celei de a doua doză a vaccinului, persoanele care intră în țară vor trebui să prezinte documentul emis de unitatea sanitară care a administrat vaccinul.

De asemenea, ,,persoanelor care sosesc în România din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord li se aplică excepțiile de la măsura carantinei”.

,,Pentru persoanele contact direct al persoanelor confirmate cu virusul SARS-CoV-2, măsura carantinei se poate ridica în a 10-a zi, dacă efectuează un test pentru SARS-CoV-2 în a 8-a zi de carantină, iar rezultatul acestuia este negativ şi nu prezintă simptomatologie specifică”, se mai specifică în textul hotărârii.

Andreea ȚIȚIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Aproape 4000 de persoane au apelat Telefonul Vârstnicului în pandemie, pentru consiliere și sprijin material sau emoțional

În perioada martie 2020 – martie 2021 au fost înregistrate 19.200 de apeluri la serviciul …