Home / Sanatate / Peste 2.000 de vaccinări la Centrul de vaccinare al Spitalului Clinic Județean Mureș

Peste 2.000 de vaccinări la Centrul de vaccinare al Spitalului Clinic Județean Mureș

La Centrul de vaccinare al Spitalului Clinic Județean Mureș s-au vaccinat peste 2.000 de persoane, angajați din sistemul sanitar, public și privat, arondat Centrului, de la începutul campaniei de vaccinare anti COVID-19. Din această săptămână începe și rapelul la persoanele vaccinate în primele zile din campania de vaccinare.

”Din 20-21 ianuarie vom începe rapelul. Pentru fiecare persoană vaccinată este păstrată și a doua doză. Vor fi informați exact despre ziua și ora la care vor trebui să se prezinte la centrul de vaccinare”, a declarat Dr. Ovidiu Gîrbovan, managerul Spitalului Clinic Județean Mureș.

În cadrul Centrul de vaccinare a Spitalului Clinic Județean Mureș sunt 5 puncte de vaccinare, putând fi vaccinate în același timp cinci persoane. ”Nu au fost reacții adverse. Avem un ritm de 200-200 și ceva de vaccinări pe zi, depinde de listele pe care se înscriu. Probabil până la sfârșitul lunii aprilie vom reuși să avem și rapelul la întreg personalul medical arondat centrului nostru”, a adăugat managerul Spitalului Clinic Județean Mureș.

Acesta a subliniat că până în prezent o singură doză de vaccin a fost aruncată. ”Noi am lucrat cu un personal foarte calificat. O singură doză a rămas neadministrată. Am avut oameni pe liste de așteptare și au fost anunțați să vină la vaccinare în așa fel încât să nu aruncăm vreo doză de vaccin”, a conchis Dr. Ovidiu Gîrbovan. 

Arina TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Finanțare de 3,1 milioane de euro pentru infrastructura din Iernut

Orașul Iernut va avea la dispoziție un anumit buget pentru investiții în lucrări de reabilitare …