Home / Administratie / Primarul Soós promite angajarea a 120 de romi din Valea Rece

Primarul Soós promite angajarea a 120 de romi din Valea Rece

Primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, s-a întâlnit luni, 1 martie, cu mai mulți reprezentanți ai comunității de romi din cartierul Valea Rece, în contextul în care în zilele trecute lideri ai aceleiași comunități au avertizat în mod repetat în mediul online că vor protesta față de criza gestionării deșeurilor menajere în urma căreia circa 120 de persoane au rămas fără locuri de muncă.

Vizita lui Soós Zoltán în cartierul Valea Rece a fost transmisă live pe pagina de Facebook a Aresel, inițiativă civică apărută în anul 2018 cu scopul principal de a combate rasismul și inegalitățile sociale, politice și economice dintre romi și restul populației.

”Pe baza informațiilor existente, oamenii declară că numai 50 de persoane sunt angajate. Noi am cerut ca cei care au rămas fără loc de muncă să aducă actele la Primărie, să vedem o situație exactă, este un birou destinat special comunității de romi și până se finalizează licitația care este pornită atunci putem angaja oamenii care au rămas fără loc de muncă. Până atunci stabilim o evidență, să avem o evidență clară”, a afirmat Soós Zoltán, care a fost însoțit de cei doi viceprimari, Portik Vilmos și Alexandru György, precum și de un grup de consilieri locali.

”Până acum, în acest an, Primăria a achitat 7 milioane de lei pentru salubrizare. Din păcate, noi operatorul nu îl putem forța să dea salarii mai mari, dar asta este adevărul și din acest motiv vrem să preluăm acest serviciu, să beneficieze oamenii de salariu și de toate drepturile care li se cuvin”, a mai afirmat edilul șef al municipiului Târgu Mureș.

Alex TOTH

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Sărmașu, un oraș în fază de „re-proiectare”

Putem presupune că a primi investitori într-o localitate care nu are pusă la punct infrastructura, …