Home / Politic / Cât a costat campania electorală a Uniunii Independente pentru Sighișoara

Cât a costat campania electorală a Uniunii Independente pentru Sighișoara

În Monitorul Oficial al României de vineri 2 aprilie 2021, Partea I, Nr. 338, a apărut extrasul din raportul efectuat de reprezentanții Autorității Electorale Permanente privind verificarea legalității veniturilor și cheltuielilor electorale ale Partidului Uniunea Independentă pentru Sighișoara (UIPS) cu ocazia alegerii autorităților administrației publice locale din anul 2020.

„În conformitate cu prevederile articolului 42, alineatul 1, și ale articolului 44, alineatul (1), (4) și (6) din Legea nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în perioada 21 decembrie 2020 – 30 decembrie 2020 s-a desfășurat misiunea de control referitoarela verificarea legalității veniturilor și cheltuielilor electorale înregistrate de Partidul Uniunea Independentă pentru Sighișoara, cu ocazia alegerii autorităților administrației publice locale din anul 2020”, se specifică în sursa menționată.

Constatări

Documentul arată faptul că UIPS a avut contribuții electorale care s-au ridicat la suma de 17.250 de lei, iar cheltuielile electorale au fost în cuantum de 17.067,57 de lei.

Conform articolului 48, alineatul (12) din Legea nr. 334/2006, „Autoritatea Electorală Permanentă validează și rambursează, în limita plafoanelor stabilite la articolul 37 și articolul 38, alineatul (2), sumele aferente cheltuielilor efectuate în circumscripțiile electorale, precum și cele efectuate la nivel central, pentru care s-a constatat că respectă destinațiile prevăzute de articolul 38 alineatul (2) și nu sunt finanțate din alte surse decât cele prevăzute de lege.”

Cu toate acestea, reprezentanții UIPS nu au solicitat rambursarea cheltuielilor electorale.

„Ca urmare a verificărilor efectuate asupra documentelor puse la dispoziția echipei de control s-a constatat că pentru campania electorală aferentă alegerii autorităților administrației publice locale din anul 2020: contribuțiile electorale au fost în cuantum de 17.250 de lei, reprezentând contribuții ale candidaților; cheltuielile electorale au fost în cuantum de 17.067,57 de lei. Nu a fost solicitată rambursarea cheltuielilor electorale. Nu au fost constatate abateri contravenționale”, se specifică în Monitorul Oficial al României.

Sandu TUDOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Vă e dor de ”Weekend”? 30 de imagini recente din complex!

Fiindcă ne aflăm în plin presezon estival vă propunem o vizită, prin intermediul unui set …