Joc dramatic în turneul din Trivale Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 117 Vizualizări

Joc dramatic în turneul din Trivale

În Sala Sporturilor Trivale din Pitești s-a disputat primul turneu al grupei 9-12 din cadrul Diviziei A1 la volei feminin. Înaintea primului turneu play-out lideră era formația CSU Belor Galați, cu 27 puncte, argeșencele aveau 14 puncte, mureșencele 9, iar „U” NTT Data Cluj 6. Prima zi a programat partida dintre gazdele turneului, FC Argeș și CSU Medicina CNUE Târgu Mureș, practic un „joc cheie” pentru evitarea celui de-al doilea loc care duce în eșalonul secund. O victorie de 3 puncte a mureșencelor, cu 3-0 sau 3-1, reducea diferența dintre cele două la doar 2 puncte, aceasta putând fi anulată în duelul din ultimul turneu. În jocurile din cadrul sezonului regulat argeșencele, de fiecare dată gazde, au susținut numai partida din retur. În tur mureșencele nu s-au prezentat, având mai multe cazuri de infectare cu COVID-19. În cel disputat „violetele” s-au impus cu 3-0, seturi încheiate la 14, 20, 20, dar acest joc se anunța ca cel mai important al turneului.  Formația mureșeană a fost la un pas de obiectiv. A câștigat cu 25-22 primul set, l-au cedat la 18 pe al doilea, l-au câștigat la 19 și pentru 3 puncte aveau nevoie de următorul.

Startul nu a fost unul reușit. După 2-1 s-au văzut conduse cu 3-7 și au pornit într-o adevărată cursă de urmărire. Au reușit egalarea la 11, dar a urmat o serie de 5 puncte ale piteștencelor și cursa a fost reluată. De la 16-20 „medicinistele” au reușit să întoarcă rezultatul, dar vechea „meteahnă”: servici aut la 21-20. Au avut apoi prima minge de meci la 24-22, dar serviciul trimis de Pavlovic s-a oprit în fileu, după care gazdele au reușit egalarea. Dramatismul a continuat. Mureșencele au mai ratat încă o minge de meci și s-au văzut egalate la prima minge de set a gazdelor: 27-25.

La 2-2 echipele aveau câte 1 punct, iar pentru punctul suplimentar urma setul decisiv, până la 15. Decise să-l obțină, mureșencele au avut din start 3-0, apoi 5-1. Au apărut din nou greșelile, s-a ajuns la 5-7 și terenul s-a schimbat la 8-6 pentru argeșence. Mureșencele au mai egalat la 11 și 12, dar alte servicii sau preluări inexacte au dus la pierderea setului cu 12-15 și a partidei cu 2-3.

Astfel, diferența s-a mai mărit cu un punct și doar o minune mai pot aduce evitarea locului 11.

Victorie care menține speranțele

În a doua etapă a turneului echipa antrenorului Predrag Zukovic s-a impus pentru a doua oară cu 3-1 în fața echipei clujene, după ce în urmă cu doar o săptămână reușiseră acest lucru în turneul disputat la București.

Întâlnirea dintre ultimele două clasate a fost foarte echilibrată și disputată. Mureșencele s-au impus nu fără emoții, cu mai multe răsturnări de situație: 25-21, 20-25, 25-22, 25-23.

Formația aliniată de CSU Medicina: Paige Alsten, Milica Jovanovic, Sara Pavlovic, Andreea Mitrovic, Florina Murariu, Raisa Ioan, Brittany Witt- libero, Laura Simoniia, Jelena Cvijovic, Gulay Gerceg, Iarina Axinte și Karina Murariu- libero.

În celălalt joc al etapei a doua FC Argeș a cedat cu 0-3 în fața gălățencelor de la CSU Belor, astfel încât diferența dintre mureșence și piteștence era de doar 3 puncte. Urma jocul cu echipa de la Dunăre, FC Argeș cu clujencele, apoi un ultim turneu de trei etape, la Galați.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE