Deputatul Dumitrița Gliga solicită poziția României în raport cu tensiunile dintre Rusia și Ucraina Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 237 Vizualizări

Deputatul Dumitrița Gliga solicită poziția României în raport cu tensiunile dintre Rusia și Ucraina

Președintele interimar al PSD Mureș, deputatul Dumitrița Gliga, a solicitat miercuri, 14 aprilie, ministrului Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, un răspuns cu privire la poziționarea oficială și explicită a țării noastre în raport cu evenimentele îngrijorătoare de la granița Ucrainei.

”La granița de est a României, tensiunile cresc de la o zi la alta. Rusia a trimis 40.000 de militari la granița cu Ucraina, alți 40.000 sunt în peninsula Crimea și au fost puse în alertă trupele fostei armate a IV-a din Transnistria. SUA au trimis în Marea Neagră două nave de război, ca răspus la cele 14 nave trimise de Rusia. Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a confirmat că au fost transferate la frontiera occidentală a Federației Ruse două armate și trei unități aeropurtate. Toate buletinele de știri au în prim plan declarațiile și poziționările oficiale ale statelor față de escaladarea tensiunilor din Ucraina. Deși noi avem graniță comună cu Ucraina, suntem riverani la Marea Neagră și în țara vecină trăiec peste 400.000 de români, până la această oră, România nu și-a exprimat nicio poziție oficială. În acest context, am solicitat Domnului Nicolae-Ionel Ciucă, ministrul Apărării Naționale, un răspuns cu privire la poziționarea oficială și explicită a țării noastre în raport cu aceste evenimente”, a precizat deputatul social-democrat Dumitrița Gliga.

Redăm, în rândurile de mai jos, solicitarea făcută de către deputatul PSD Dumitrița Gliga:

”Conform informațiilor publice, la finalul săptămânii trecute au avut loc mișcări de trupe rusești la #granița cu #Ucraina și în peninsula Crimeea anexată. În acest context, președintele american Joe Biden a reacționat, afirmând „sprijinul neclintit al Statelor Unite pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în faţa agresiunii Rusiei care continuă în Donbas şi în Crimeea”. Mai mult, secretarul de stat american, Antony Blinken, a avertizat că vor exista consecinţe în caz de agresiune rusă în Ucraina, exprimând ferm îngrijorarea SUA cu privire la mişcările trupelor ruseşti la frontiera ucraineană.

Având în vedere că toate buletinele de știri au în prim plan declarațiile și poziționările oficiale ale statelor față de escaladarea tensiunilor din Ucraina, noi, deși avem graniță comună cu Ucraina, suntem riverani la Marea Neagră și veghem asupra bunăstării celor peste 400.000 de #români care locuiesc în țara vecină, așteptăm în continuare poziția oficială a României.

Față de cele de mai sus, așteptăm cu interes răspunsul domnului ministru la următoarele întrebări: Având în vedere #trecutul istoric al României și #proximitatea față de eventualele zone de #conflict, care este poziționarea oficială și explicită a țării noastre în raport cu aceste evenimente? Care sunt #măsurile pe care trebuie să le adoptăm în mod oficial, în calitate de stat membru al #NATO, în eventualitatea escaladării conflictului de la granița ruso-ucraineană?”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE