Home / Administratie / Parteneriat pentru Coaliția România Sustenabilă

Parteneriat pentru Coaliția România Sustenabilă

Secretariatul General al Guvernului prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a lansat marți, 13 aprilie, parteneriatul cu Asociația România Sustenabilă, care a reunit organizații reprezentantive ale societății civile și ale mediului privat în Coaliția România Susetanbilă. La evenimentul de lansare au participat viceprim-ministrul Kelemen Hunor, consilierul de stat Borbély László și fondatorul Ambasadei Sustenabilității în România și reprezentantul Coaliției România Sustenabilă, Dragoș Tuță.

„Orice aspect al vieții noastre este legat de dezvoltare durabilă. Responsabilitatea unui Guvern este atât pentru contemporani, cât și pentru generațiile ce vor urma. Este nevoie de o colaborare interinstituțională pentru implementarea Strategiei Naționale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030 iar astăzi mai facem un pas înainte prin semnarea acestui acord cu reprezentanții societății civile. Avem tot interesul ca, în anii care urmează, investițiile și schimbările să aibă la bază cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă”, a declarat viceprim-ministrul Kelemen Hunor.

17 obiective de dezvoltare durabilă

Acordul „Parteneriat pentru viitor” contribuie la consolidarea implementării eficiente în țara noastră celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Agendei 2030, transpuse în România prin Strategia Națională pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030, demers ce necesită sprijinul și implicarea tuturor actorilor din societate.

„Lansăm astăzi un parteneriat deschis cu societatea civilă, pentru o Românie durabilă în care credem cu tărie. Am fost și suntem permanent deschiși către dialog și muncă în echipă cu toate segmentele societății. Luni vom avea deja prima întâlnire de lucru cu membrii coaliției. Dacă vrem o viață mai bună pentru noi și pentru generațiile viitoare, trebuie să luăm decizii în consecință, adaptate la nevoile tuturor cetățenilor”, a declarat Borbély László, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Coaliția România Sustenabilă are până în acest moment aproximativ 50 de organizații membre din societatea civilă și mediul privat. “Coaliția România Sustenabilă este principalul instrument prin care promovăm și punem în practică colaborarea la Ambasada Sustenabilității în România. Iar noi, la Ambasada Sustenabilității, promovăm modelul economic în care companiile, prin parteneriate cu Guvernul, instituțiile guvernamentale și organizațiile non-profit, rezolvă probleme sociale și de mediu fără a-și sacrifica eficiența economică”, a declarat Dragoș Tuță.

Reprezentantul Coaliției România Sustenabilă (CRS) a făcut apel către reprezentanții mediului guvernamental să implice CRS și membrii săi în “toate dezbaterile și deciziile privind dezvoltarea durabilă din responsabilitatea fiecărui minister și fiecărei instituții guvernamentale”, întrucât “procesul de consultare și dialogul sunt baza oricărei dezvoltări durabile pe termen lung”.

Procesul de aderare la Coaliție “este unul simplu, online, pe site-ul organizației, www.ambasadasustenabilitatii.ro. Iar membrii, odată veniți alături de noi au o punte de dialog cu guvernul pe aceste teme de sustenabilitate”, a subliniat acesta.

(Redacția)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Green Residence. Provocarea de a regăsi starea de bine, la bloc, în mediul urban

Trecut printr-un revigorant proces de rebranding, unul din cei mai importanți jucători de pe piața …