Home / Administratie / Târgu Mureș: Parcări supraetajate în bugetul Primăriei!

Târgu Mureș: Parcări supraetajate în bugetul Primăriei!

Printr-un comunicat de presă remis joi, 15 aprilie, de către reprezentanții Primăriei municipiului Târgu Mureș se anunță că în proiectul de buget propus pentru anul acesta, care va fi votat în ședința extraordinară de Consiliu Local în data de 16 aprilie, sunt cuprinse și sume pentru „pregătirea studiilor de fezabilitate” în ceea ce privește un număr de parcări supraetajate.

Două dintre locații se află chiar în inima orașului, în apropierea fostului Hotel Parc și în spatele Teatrului Național. Parcările se doresc a avea subsol, parter și două etaje. În acest mod, reprezentanții Primăriei speră să ușureze traficul din Centru și, prin urmare, să creeze posibilitatea reconversiei spațiilor.

„Executivul Municipiului Târgu Mureș își propune să rezolve, începând din acest an problema parcărilor atât în zona centrală cât și în cartiere.  Astfel, în proiectul de buget propus, sunt propuse pregătirea studiilor de fezabilitate pentru două locații în vederea construirii parcărilor publice cu regim înălțime (S+P+2E) în centrul orașului, în proximitatea fostului Hotel Parc – Centru și zona din spatele Teatrului Național Târgu Mureș. Prin acest proiect circulația în zona 0 va fi degrevată, se va putea realiza reconversia spațiilor, aerul va fi mai curat iar aleile destinate pietonilor vor fi mult mai ample. Totodată, Executivul a introdus în buget pregătirea studiilor de fezabilitate pentru construirea unor parcări supra etajate cu regim de înălțime (S+P+2E) și în cartierul Tudor, pe străzile Aleea Hațeg, Armoniei, Viitorului precum și zona Unității de Jandarmerie”, se explică în sursa menționată.

Bugetul de investiții propus pentru anul 2021 este în valoare de 142 milione de lei, în care sunt incluse și creditele de angajament.

Alex PĂTRAȘCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Orobianco, high class Ristorante pentru oameni rafinați

”Obiectivul meu principal este de a vă împărtăși o experință culinară colaborată cu o carte …