Home / Administratie / VIDEO: Ce se va întâmpla cu fosta cazarmă de la Podul Mureș

VIDEO: Ce se va întâmpla cu fosta cazarmă de la Podul Mureș

Distribuie

Unul din preferatele locuri ale târgumureșenilor în care să își petreacă duminicile este Piața de Vechituri de lângă Podul Mureș. Piața este situată pe „teritoriul” uni foste cazarme, spațiu pentru care Primăria municipiului Târgu Mureș s-a aflat în proces cu Ministerul Apărării Naționale (MApN). Totul a început de la faptul că reprezentanții Primăriei din ”Orașul Trandafirilor” s-au angajat să construiască în acel spațiu clădiri de locuințe pentru personalul militar. Deoarece acest lucru nu s-a întâmplat, juriștii MApN au intentat un proces de redobândire a imobilului.

Printr-o declarație acordată cotidianului Zi de Zi, primarul municipiului Târgu Mureș Soós Zoltán a afirmat că, în cele din urmă, clădirea și terenul ar fi fost cedată Instituției Locale de către MApN, cel puțin cu condiția ca spațiul să fie reabilitat și valorificat. Pentru aceasta, reprezentanții Primăriei Târgu Mureș doresc să facă un concurs de idei.

„Referitor la clădirea cazarmei de lângă Podul Mureș, acum 2 ani, având în vedere că pentru MApN nu s-a realizat din partea Primăriei promisiunea, anume construirea unor locuințe pentru cadre militare, a început un proces pentru redobândirea acestui imobil. Am intreprins o negociere cu un secretar de stat în vederea acestei probleme. Au solicitat de la noi o adresă prin care dorim să reluăm această negociere pentru construcția apartamentelor pentru cadrele militare. Ei ne-au promis că din moment ce se întâmplă o negociere directă se vor retrage din proces și cazarma revine orașului ca să putem investi și reabilita zona. Și aici vom porni un concurs de idei și vom încerca să găsim o utilitate publică, dar să fie și o zonă frumoasă și valoroasă a orașului”, a declarat Soós Zoltán.

O datorie față de târgumureșeni

Soós Zoltán a mai precizat că este de datoria actualei conduceri a Primăriei de a repune pe picioare nu doar cazarma, ci și zona adiacentă. În Master Plan, zona ar trebui văzută atât ca un acces înspre dezvoltarea sportului mureșean, dar și ca o agora în care comercianții se pot extinde.

„Din păcate, în ultimii 8 sau 9 ani de când este predată Primăriei nu s-a întâmplat nimic în această zonă. Asta este datoria noastră, de a reabilita zona, nu numai a fostei cazarme, dar și a terenului care este conectat de Stadionul Municipal, de Parcul Municipal, care, iarăși, este important să fie tratate unic și să fie făcut un Master Plan pentru toată zona pentru dezvoltarea infrastructurii sportive și, desigur, a zonei pentru comercianți, având în vederă că această cazarmă găzduiește în momentul de față Piața de Vechituri, care este îndrăgită de târgumureșeni și este o cerință imperioasă să o redeschidem. Dar asta nu depinde de Primărie, ci de Hotărârea de Guvern, așa că așteptăm ridicarea acestor măsuri, după care se va redeschide”, a conchis Soós Zoltán.

Alex PĂTRAȘCU  


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Cadastrare gratuită în 77 de localități mureșene

Distribuie Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș va încheia contracte de finanțare a lucrărilor …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.