Alegeri în PNL Târgu Mureș, Horațiu Suciu propune ”revenirea la principiile liberale” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2349 Vizualizări

Alegeri în PNL Târgu Mureș, Horațiu Suciu propune ”revenirea la principiile liberale”

Șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, prof. univ. dr. Horațiu Suciu, și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal (PNL) Târgu Mureș. Anunțul a fost făcut miercuri, 2 iunie, cu prilejul unei conferințe de presă organizată la sediul PNL Mureș, în cadrul căreia s-a mai anunțat o candidatură, cea a avocatului Cirian Dobre, pentru funcția de președinte al liberalilor din județul Mureș.

Apel la competență, meritocrație și transparență

În alocuțiunea sa, prof. univ. dr. Horațiu Suciu, care deține și funcțiile de consilier local în Consiliul Local Târgu Mureș și președinte al Senatului Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș, a explicat că demersul său are ca scop principal ”revenirea la principiile” care au stat la temelia înființării Partidului Național Liberal, în urmă cu 146 de ani.

”Acest demers este un demers absolut normal într-un partid constituit pe principiile valorilor democratice, este un demers nu împotriva cuiva sau pentru cineva, este un demers pentru revenirea la principiile care au creat și au menținut acest partid de 146 de ani pe scena politică românească. Sunt acele principii care la nivel declarativ ne sunt dragi tuturor, sună foarte bine, dar din păcate nu le vedem aplicate în strategiile și strategiile din, cel puțin, acest moment. Vorbim aici despre competență, despre meritocrație, despre transparență în decizii, despre promovarea valorilor, despre sprijinirea mediului de afaceri, ca și o valoare liberală, și când ne uităm în jur vedem cu totul altceva. Ce vedem? Vedem o promovare a mediocrității, a obedienței și poate a unei loialități de grup – o loialitate prost înțeleasă, toate lucruri care vin pe contrasens cu ceea ce considerăm noi că este o organizație liberală. Vedem totodată marginalizarea intelectualilor, marginalizarea antreprenorilor, a oamenilor de afaceri, a artiștilor, a celor care prin excelență contribuie și aduc plusvaloarea în societatea noastră și evident și în partidul nostru”, a declarat prof. univ. dr. Horațiu Suciu.

”Momentul de răscruce” al ”doctorului inimilor de copii”

În aceeași conferință de presă, cel supranumit și ”doctorul inimilor de copii” a rememorat momentul intrării sale în politică, nu înainte de a face precizarea că ”nimic nu e întâmplător”.

”Unul din modurile în care eu percep viața este că nimic nu e întâmplător. Nici prezența mea în Partidul Națion al Liberal nu este întâmplătoare, ea a concis acum mai bine de zece ani cu un moment de răscruce pentru mine, atât profesional cât și pentru medicina românească, odată cu desființarea Institutului pentru Boli Cardiovasculare și Transplant în care am onoarea să lucrez. A fost încă o dovadă a faptului că politicul poate face și rău când nu se respectă acele principii despre care vorbeam. A fost o decizie absolut arbitrară și luată pentru alte obiective, în niciun caz pentru binele pacienților. În acel moment, Partidul Național Liberal, în speță domnul Ciprian Dobre a demonstrat, a venit în ajutorul acestei situații și vreau să vă reamintesc că reînființarea Institutului de Boli Cardiovasculare și Transplant a reprezentat una din temele pentru care moțiunea de cenzură a trecut la momentul respectiv, a căzut Guvernul, iar reînființarea Institutului a fost unul din obictivele noului Guvern și aceasta datorită faptului că PNL la momentul respectiv a dovedit intransigență, putere și determinare exact pentru respectarea acelor principii. Timpul a trecut, evident s-au întâmplat multe lucruri între timp, am asistat totuși cu tristețe la faptul că în organizația noastră lucrurile nu au decurs așa cum trebuie, vedem o descreștere permanentă a ponderii și influenței partidului nostru pe plan local”, a arătat prof. univ. dr. Horațiu Suciu.

Cel mai probabil, contracandidatul pe care prof. univ. dr. Horațiu Suciu îl va avea va fi actualul lider al PNL Târgu Mureș, deputatul Ervin Molnar, care deocamdată nu și-a dezvăluit public intenția de a candida.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE