Home / Administratie / Eroii neamului, cinstiți la Lunca Bradului

Eroii neamului, cinstiți la Lunca Bradului

Distribuie

Monumentul Eroilor din comuna Lunca Bradului a fost locul unde joi, 10 iunie, comunitatea s-a adunat pentru a aduce un omagiu celor căzuți pe câmpurile de luptă ale căror nume sunt trecute pe monumentul ridicat în memoria eroilor din Lunca Bradului căzuți pe câmpurile de luptă în cele două războaie mondiale.

„Avem datoria ca la fiecare sărbătoare să-i comemorăm, cu profundă recunoștință pe toți cei care s-au jertfit de-a lungul istoriei pentru ca noi să trăim astăzi într-o țară independentă și suverană, în care ne putem bucura de libertate. Jertfa ostașilor neamului nostru a fost înfăptuită pentru și prin religie pentru ca noi, părinții și copiii noștri să putem merge la biserică, să ne putem ruga liber lui Dumnezeu, căci cea mai de preț bogăție a neamului nostru este credința creștină. Aceasta a contribuit decisiv la păstrarea valorilor naționale, la obținerea și păstrarea independenței de stat, la libertatea poporului român. Pentru toate acestea doresc să-mi exprim prețuirea și recunoștința față de bravii eroi ai neamului românesc căzuți la datorie, păstrând pentru totdeauna în memorie exemplul lor de dăruire”, a spus în discursul său Alexandru Bexa, primarul comunei Lunca Bradului.

Momentul dedicat Zilei Eroilor a fost marcat printr-o slujbă de pomenire oficiată de părintele Vasile Burian și un program artistic susținut de elevii Școlii Gimnaziale Lunca Bradului, cu directa implicare a cadrelor didactice în frunte cu directoarea Onica Ildiko Cecilia.

La loc de cinste au fost eroii din Lunca Bradului căzuți în Primul Război Mondial (1914-1918): Cif Vasile, Cif Filip, Croitor Dumitru, Gliga Alexandru, Croitor Mihail, Jârcan Mihail, Lârcan Arsinte, Croitor Mihail, Ujică Avram, Croitor Andrei, Croitor Savu Toader, Moldovan Mihail, Gliga Ilie, Bândilă Simion, Kopcaz Simion, alături de eroii căzuți în luptele celui De-al Doilea Război Mondial (1940-1944): Cif Gheorghe, Vancu Andrei, Râpan Gheorghe, Buta Ștefan, Fridincsko Mihaly, Băieș Ilie, Căluș Ioan, Jârcan Ionică, Ujică Emil, Ujică Constantin, Gliga Ioan și Cif Gheorghe.

„Dumneavoastră, tuturor locuitorilor comunei Lunca Bradului, mă adresez cu emoție, urându-vă de acum înainte să trăiți liniștiți, într-o localitate liniștită. Să aveți grijă de dumneavoastră, iar eu vă asigur că voi avea grijă să fac tot ceea ce-mi stă în putință pentru a vă asigura confortul, statornicia și siguranța comunității noastre. Să ne cinstim istoria și eroii, dar să trăim prezentul și viitorul cu încredere și responsabilitate. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, le-a transmis celor prezenți primarul Alexandru Bexa.

Alin ZAHARIE


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Subprefectul Vasile-Liviu Oprea, candidat din partea PSD la Primăria Reghin

Distribuie Actualul subprefect al județului Mureș Vasile-Liviu Oprea este candidatul Partidului Social Democrat la Primăria …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.