Home / Administratie / Undă verde pentru Muzeul ”Stefan Kohl” și Parcul Tineretului din Reghin

Undă verde pentru Muzeul ”Stefan Kohl” și Parcul Tineretului din Reghin

Distribuie

La mijlocul acestei luni, primarul municipiului Reghin, Márk Endre anunța faptul că a fost aprobată suma de finanțare pentru reabilitarea Parcului Tineretului și pentru construirea Muzeului de Științe Naturale ”Stefan Kohl” în valoare de peste 21,5 milioane de lei. Proiectul fost depus spre finanțare la ADR Centru, contribuția proprie a municipalității reghinene fiind de 6,4 milioane de lei.

Moștenirea Stefan Kohl, rol important în educarea tineretului

Prima componentă are în vedere modernizarea si dotarea Muzeului de Stiințe Naturale ”Stefan Kohl”, muzeu care va fi folosit în scop didactic de catre tinerii din Municipiul Reghin si din împrejurimi.

„Muzeul este o instituție de mare valoare și se bucură de mare prețuire în toată lumea, deoarece joacă un rol important în educarea tineretului în spiritul respectului față de valorile materiale și spirituale create de-a lungul istoriei. De aceea se mpune ca municipalitatea să ofere tinerilor (și nu numai) posibilitatea de a cunoaște în mod organizat muzeul în tot ceea ce înseamnă el pentru societate. Depozitar principal al valorilor materiale și spirituale, muzeul reprezintă un factor de educație care ar trebui să aibă un impact hotărâtor în formarea unei atitudini de respect față de valorile naționale. Din păcate, din varii motive interesul populației pentru cunoaștere prin vizitarea muzeelor a scăzut în mod considerabil în ultimii ani, iar tineretul nu face abatere de la această tendință. Iată, deci, câteva motive pentru a revitaliza această clădire, cu însemnătate deosebită pentru locuitorii orașului”, precizează inițiatorii proiectului.

Parcul Tinerelului, mai aproape de nevoile reghinenilor

Componenta B a proiectului prevede reabilitarea Parcului Tineretului, transformarea acestuia într-un loc în care oamenii să se simtă bine, copiii în siguranță, iar tinerii să poată petrece mai mult timp în natură, în locul orelor petrecute în fața calculatorului.

„În cadrul acestui ansamblu se dorește modernizarea/reabilitarea și dotarea Parcului Tineretului din Municipiul Reghin pentru a asigura un spațiu public adecvat. Printre altele, proiectul prevede măsuri care conduc la îmbunătățirea modurilor nemotorizate de transport (pietonal/ cu bicicleta) prin amenajarea unei piste de biciclete pe o suprafață de 1.457,50 mp și a unor alei pietonale/role/trotinete de 7.785,60 mp”, afirmă inițiatorii proiectului.

(A. Z.)


De asemenea, verificati

UPDATE – VIDEO: Scandal în biroul unui consilier al primarului din Târgu Mureș! Poliția, chemată prin 112!

Distribuie Un echipaj al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș a fost solicitat, prin numărul unic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.