Home / Administratie / HG privind Centrul de Arși de la Târgu Mureș aprobată astăzi (UPDATE)

HG privind Centrul de Arși de la Târgu Mureș aprobată astăzi (UPDATE)

Proiectul Hotărârii de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construirea unui centru de arși și reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului pentru o mai bună poziționare şi conectare a Departamentelor Urgență, ATI şi chirurgie pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureş” intră mâine în ședința de Guvern, potrivit surselor noastre. Este mai devreme decât ne-am fi așteptat, sursele noastre anunțându-ne că proiectul urma să fie adoptat doar în luna august, însă, poate, alegerile din PNL Mureș programate în 7 august l-au ajutat pe premier să se decidă mai repede.

Proiectul de Hotărâre de Guvern, care prevede aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții, respectiv cuprinde mențiunea că finanțarea sa se va realiza din Acordul de împrumut dintre România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare destinat Proiectului privind reforma sectorului sanitar – îmbunătățirea calității și eficienței sistemului sanitar, a fost în dezbatere publică în perioada 4 iunie-2 iulie.

Potrivit notei de fundamentare a Hotărârii de Guvern, obiectivul de investiții urmărește realizarea simultană a următoarelor activități: pe teren se va amplasa o construcție nouă cu funcțiunea de spital – Centru de mari arși cu regim de înălțime S+P+4E+Etaj tehnic. Proiectul include: centrul de mari arși cu 15 paturi, blocul operator cu 25 de săli de operație, secția clinică Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) cu 44 de paturi, spații conexe (Sterilizare, Unitate de transfuzii sanguine, morgă, centru de formare, spații tehnice, spații administrative și logistice etc.), relocare Heliport. Pe lângă edificarea unei noi clădiri, investiția mai prevede realizarea unei pasarele de legătură cu clădirile existente ale spitalului și reorganizarea circuitelor medicale ale secțiilor de mai sus.

Construcția nouă va avea o suprafață construită de 4.063 mp, iar suprafața desfășurată de 24.577 mp.

Valoarea investiției se cifrează la peste 295 de milioane de lei, din care aproape 234 de milioane de lei e reprezentată de construcții – montaj.

Proiectul este avizat favorabil de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, vicepremierul Dan Barna, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, și ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila-Zoltán, și mai avea nevoie de semnătura prim-ministrului Florin Cîțu.

După acordul Guvernului României, BIRD va demara licitația pentru contractarea constructorului. Lucrările trebuie finalizate până în 2024. Pentru ca acest proiect să nu fie blocat, Consiliul Județean Mureș și Primăria Târgu Mureș trebuie să cadă de acord asupra proprietății asupra terenului pe care urmează să se construiască acest complex medical.

Despre Centrul de Arși și discuțiile din jurul acestui proiect puteți citi dând click pe AICI și AICI

UPDATE.

Avem confirmarea.

Într-adevăr proiectul HG este pe ordinea de zi de mâine, la punctul 4.
Proiectul poate fi consultat descărcându-l.

UPDATE 28 iulie 2021.

Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi proiectul de HG. Deci, mingea e în terenul Consiliului Județean Mureș și al Primăriei Târgu Mureș.

Ligia VORO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Bărbat accidentat de un șofer fără permis și lăsat să moară pe marginea drumului

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Luduș au identificat un tânăr bănuit de săvârșirea unor infracțiuni …