Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Produsele Marton Genetics, tot mai căutate în Transilvania Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 333 Vizualizări

Ziua Porumbului Dafcochim 2021. Produsele Marton Genetics, tot mai căutate în Transilvania

Tradiționala locație din incinta fermei Kodagro, aflată în Seuca, sat aparținător comunei mureșene Gănești, a găzduit joi, 9 septembrie, o nouă ediție a ZILEI PORUMBULUI.

Sărbătoarea porumbului a bifat cea de-a doua ediție, după cea de la Iernut din anul 2019, organizată de compania DAFCOCHIM Agro Târgu Mureș, distribuitor autorizat al celor mai mari producători de produse de uz fitosanitar din lume, și a prilejuit unui număr de 21 de companii naționale și multinaționale testarea unei game variate de produse din domeniul inputurilor pentru agricultură și protecției plantelor: Adama, Azomureș, BASF, Bayer CropScience, Belchim Crop Protection, Corteva Agriscience, Donau Saat, FMC Agro România, Holland Farming Agro, KWS, Lidea, Limagrain, MAS Seeds, Marton Genetics, Nufarm, Saaten Union, Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Turda, Sumit Agro, Syngenta, Timac Agro și UPL.

Echipa Marton Genetics, companie de renume în Ungaria, cu o istorie de peste 70 de ani în ameliorarea porumbului și grâului, și cu o subsidiară în România din anul 2012, a fost condusă de Végh András, director general al Marton Genetics pentru România.

Reporter: Cu ce hibrizi participați la lotul demonstrativ de la Seuca?

Végh András: Suntem prezenți în lotul demonstrativ organizat de DAFCOCHIM cu șase hibrizi cu FAO de la 260 până la FAO 370. Dintre acești hibrizi prezenți, trei hibrizi sunt foarte răspândiți sau destul de răspândiți în județele Mureș, Harghita și Covasna și Sibiu. Aceștia sunt MV 204 Marghitta și Kamaria. De asemenea, suntem prezenți și cu doi hibrizi noi, hibridul Dalamer cu FAO 330 și hibridul MV 352 cu FAO 360, care vor fi în portofoliul nostru începând cu sezonul viitor. De asemenea, în acest lot suntem prezenți și cu doi hibrizi de siloz denumiți Classil cu FAO 460 și Lactosil cu FAO 490.

Rep.: Care sunt avantajele utilizării hibrizilor de la Marton Genetics?

V.A.: În zona dumneavoastră foarte mulți fermieri se ocupă cu zootehnia și cu creșterea animalelor, bovine și oi, și pentru aceste animale este necesară o hrană furajeră de calitate. Amândoi hibrizi fac față la cererea mare de fermieri pentru o hrană de calitate în zona dumneavoastră. Lactosil este foarte răspândit deja și foarte cunoscut, în schimb Classil este la început și asigură aceleași calități superioare.

Rep.: Sunteți mulțumit de rezultatele Marton Genetics de la Seuca?

V.A.: Lotul acesta este foarte reprezentativ, arată profesionalismul gazdelor de la Kodagro și DAFCOCHIM. După cum se vede, vom avea producții promițătoare, foarte bune.

Rep.: Cum decurge dezvoltarea Marton Genetics în Transilvania?

V.A.: Suntem prezenți cu hibrizi de calitate superioară, dintre cei mai buni, și putem să recomandăm produsul cel mai potrivit pentru toate tipurile de sol și în funcție de cerințele fermierilor. Deja și fermierii, din experiența lor, au văzut calitatea superioară a hibrizilor de la Marton Genetics și cererea lor este din ce în ce mai mare, astfel încât și suprafața de cultură unde sunt folosiți hibrizi Marton Gentics este în continuă creștere. Hibrizii folosiți la Seuca putem să spunem că au fost ameliorați aici, în Bazinul Carpatic, în centrul Bazinului Carpatic, la Martonvásár, unde s-au acomodat și au făcut față cu brio condițiilor existente.

Rep.: Câte județe din Transilvania acoperiți?

V.A.: Putem să spunem că suntem prezenți în toate județele. Avem trei reprezentanți angajați, ceea ce se va schimba foarte curând fiindcă sunt în curs de angajare încă trei colegi noi.

Rep.: Cum pot achiziționa produsele dumneavoastră fermierii din județul Mureș?

V.A.: La nivelul județelor Mureș, Harghita și Covasna avem o colegă, Szabo Hajnal, care poate fi contactată la numărul de telefon 0721-245.228.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE