Home / Administratie / Denumirile a 12 străzi din Târgu Mureș, corectate

Denumirile a 12 străzi din Târgu Mureș, corectate

Distribuie

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat recent, în data de 26 august, corectarea denumirii oficiale a unui număr de 12 străzi din municipiul Târgu Mureș. În aceeași ședință, consilierii locali au decis că toate cheltuielile legate de confecționarea și montarea plăcuțelor cu denumirea străzii, respectiv cheltuielile legate de schimbarea actelor de identitate vor fi suportate din bugetul local al municipiului Târgu Mureș.

Proiectul de hotărâre a fost inițiat de primarul municipiului Târgu Mureș, Soos Zoltan, care a dat curs favorabil unei propuneri făcută de Berecki Sándor, consilier local UDMR.

”Prin adresa domnului consilier Berecki Sándor înregistrată la Primăria Târgu Mureș cu numărul de înregistrare 28158/14 aprilie 2021, respectiv la Direcția Arhitect Șef cu numărul de înregistrare 2302/14 aprilie 2021, s-a solicitat corectarea denumirii oficiale pentru un număr de 12 artere astfel: Apaductului în Apeductului, Dosa Elek în Dósa Elek, Dr. C. Ciugudean în Dr. Cornel Ciugudean, Dr. Pongracz Antal Sandor în Dr. Pongrácz Antal Sándor, Frederic Joliot-Curie în Frédéric Joliot-Curie, Galffy Mihaly în Gálffy Mihály, Hints Otto în Hints Ottó, Molter Karoly în Molter Károly, Nagy Szabo Ferenc în Nagy Szabó Ferenc, Rîndunelelor în Rândunelelor, Szotyori Jozsef în Szotyori József, Teleki Samuel în Teleki Sámuel”, se arată în Referatul de aprobare a proiectului de hotărâre, document publicat pe pagina web a Primăriei municipiului Târgu Mureș, www.tirgumures.ro.

Potrivit aceleiași surse, Comisia de atribuire și schimbare de denumiri, întrunită la data de 6 mai 2021, ”în urma analizării propunerilor făcute de domnul consilier Berecki Sándor, a admis în unanimitate corectarea denumirilor oficiale a celor 12 artere.”

Alte detalii importante

Conform prevederilor articolului 41 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 97/14 iulie 2005, “în cazul în care, în condiţiile legii, se schimbă denumirea unor unităţi administrativ-teritoriale sau se aprobă reorganizarea ori trecerea în alt rang a unei unităţi administrativ-teritoriale, precum şi în situaţia în care se schimbă denumirea străzilor sau se renumerotează imobilele, cheltuielile pentru schimbarea cărţii de identitate şi a celorlalte documente prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se suportă din bugetele unităţilor administrativ-teritoriale respective”.

Notarea în cartea funciară a modificărilor privind redenumirea nomenclaturii stradale și a numărului poștal se face exclusiv în baza unei cereri depuse de către proprietar/ persoană interesată sau împuternicit al acestuita la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Mureș, precum și în baza unui act administrativ emis pe numele proprietarului imobilului de către Primăria municipiului Târgu Mureș în baza unei cereri și a unei taxe de 10 lei reglementată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 58/2020 și 60/2020.

Taxa pentru modificarea în cartea funciară a adresei imobilului este reglementată prin Ordinul  nr. 16/2019 din 7 ianuarie 2019 privind aprobarea tarifelor pentru serviciile furnizate de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi instituţiile sale subordonate de 60 lei/ imobil.

Alex TOTH


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Doi atleți mureșeni premiați la Campionatul Național U20

Distribuie În perioada 9-10 martie s-a desfășurat la București finala Campionatului Național de Atletism U20, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.