Home / Invatamant / Luduș: Creșă arondată la „Căsuța Fermecată”

Luduș: Creșă arondată la „Căsuța Fermecată”

Distribuie

În Legea nr. 1/2001 a Educației Naționale la articolul 27, alineatul 1, este specificat ca toate creșele să fie arondate la Grădinițe cu Program Prelungit, cu personalitate juridică. Având în vedere o adresă venită de la Inspectoratul Școlar Județean Mureș prin care era solicitată comunicarea Hotărârii Consiliului Local cu privire la acest aspect, Legislativul local s-a conformat.

În Raportul de specialitate privind aprobarea arondării Creșei la unitatea de învățământ preșcolar cu program prelungit, cu personalitate juridică Grădinița „Căsuța Fermecată” Luduș, Claudia Vereș, de la Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei orașului Luduș a precizat: „Prin Ordonanța de Urgență nr. 100 din 10 septembrie 2021 s-a aprobat modificarea și completarea Legii educației naționale nr. 1/2011 și abrogarea unor acte normative din domeniul protecției sociale, în sensul că, începând cu anul școlar 2021-2022, creșele vor face parte din sistemul național de învățământ preuniversitar, oferind copiilor antepreșcolari cu vârste cuprinse între 11 luni și 3 ani servicii integrate de educație, îngrijire și supraveghere”.

În spiritul acestor reglementări, prin implementarea Programului „România educată”, conceptul nou de educație timpurie se abordează ca sistem integrat în așa fel încât educația în creșe devine o parte din sistemul de educație, transformare benefică pentru copii. Prin proiectul de hotărâre aprobat în Consiliul Local Luduș, începând cu anul școlar 2021-2022 creșa din Luduș a fost arondată la unitatea de învățământ preșcolar cu program prelungit, cu personalitate juridică Grădinița „Căsuța Fermecată” Luduș.

Ioan A. BORGOVAN


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

„Turismul în județul Mureș își revine”. Vezi care sunt principalele evenimente culturale din 2024

Distribuie Anul 2024 pare un an extrem de promițător pentru toți turiștii care își doresc …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.