GAL „Tezaurul Câmpiei Mureșene” la început de drum Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 318 Vizualizări

GAL „Tezaurul Câmpiei Mureșene” la început de drum

Primăria orașului Luduș a deschis, în data de 20 august 2021, procesul de consultare publică conform Anexei nr. 14 din procedura de sistem SIPOCA cu privire la proiectul de hotărâre privind participarea Primăriei orașului Luduș la înființarea, organizarea și funcționarea „Grupului de Acțiune Locală – Tezaurul Câmpiei Mureșene”, proiect inițiat de Ovidiu Petru Oltean (foto), primarul comunei Tăureni.

În data de 26 octombrie 2021, având în vedere Dovada disponibilității denumirii Asociației „Grupul de Acțiune Locală – Tezaurul Câmpiei Mureșene”, eliberată de Ministerul Justiției, prevederile Ordonanței Guvernului nr. 26/2002, cu privire la asociații și fundații, prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind codul administrativ, precum și avizele de specialitate ale comisiilor Legislativului local, consilierii locali au aprobat participarea unității administrativ-teritoriale Luduș la Asociația amintită, Actul constitutiv și Statut.

Obiectivele noului GAL

În actul constituiv al Asociației se precizează că „scopul Asociației este de a dezvolta o imagine favorabilă și de a promova microregiunea formată din Unitățile Administrativ – Teritoriale Partenere, prin acțiuni specifice în interesul actorilor locali: UAT, operatori economici, fermieri, instituții publice și ai societății civile”.

Statutul Asociației este compus din 9 capitole și 46 de articole în care sunt definite organizarea, scopul, obiectivele, drepturile și obligațiile membrilor, organizarea internă și altele. La articolul 6 sunt precizate obiectivele GAL „Tezaurul Câmpiei Mureșene”: sprijinirea dezvoltării economice, sociale, educaționale și culturale a teritoriului GAL; realizarea și îmbunătățirea strategiilor locale și a nivelului de trai; extinderea experiențelor locale; dobândirea de competențe și îmbunătățirea lor; stimularea și sprijinirea inovației; păstrarea și promovarea specificului local; atragerea surselor de finanțare nerambursabile necesare implementării proiectelor de dezvoltare durabile a zonei; facilitarea schimburilor de experiență și crearea și utilizarea parteneriatului public – privat în definirea și implementarea politicilor publice de dezvoltare a teritoriului; participarea la proiecte de cooperare națională și transnațională; gestionarea pe plan local a resurselor financiare; dezvoltarea imaginii teritoriului GAL, promovarea valorilor și tradițiilor locale, elaborarea unui Manual de identitate.

Până la această oră, GAL „Tezaurul Câmpiei Mureșene” este constituit din comunele Tăureni și Sânger și din orașul Luduș, care au adoptat hotărâri ale Consiliilor Locale în acest sens. Prin Statut, Asociația s-a constituit ca organizație neguvernamentală, persoană de drept privat fără scop lucrativ, având caracter civic, fiind înființată conform Ordonanței Guvernului nr. 26/2000 , cu privire la Asociații și Fundații, iar sediul este stabilit în comuna Tăureni, nr. 256.

Ioan A. BORGOVAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE