Nou proiect în sprijinul mamelor adolescente Slider
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 170 Vizualizări

Nou proiect în sprijinul mamelor adolescente

Fundația Buckner, în parteneriat cu primăria municipiului Târgu Mureș, cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș și cu Direcția de Sănătate Publică Mureș, a implementat un nou proiect pentru prevenirea sarcinilor în rândul minorelor.

 „Alege pentru viitorul tău”, proiect pe raza municipiului Târgu Mureș are ca obiective instruirea personalului de specialitate ce oferă servicii în comunitățile vulnerabile, creșterea nivelului de conștientizare cu privire la efectele unei sarcini precoce și a nivelului de informare cu privire la modalități de prevenire a sarcinilor în rândul minorelor.

„În condiţiile în care numărul de sarcini în rândul minorelor din România este pe o scară ascendentă, iar județul Mureș este pe primul loc în țară ca număr documentat de sarcini în rândul tinerelor care nu au atins vârsta majoratului. Proiectul, are ca scop organizarea unei campanii de sensibilizare în ce privește sarcinile în rândul minorelor de pe raza municipiului, și implicit scăderea incidenței acestora pe termen lung”, a declarat Moldovan Dragoş Dacian, Președinte Fundația Buckner.

Campania se va derula în Târgu Mureş în perioada 1 octombrie – 15 decembrie şi își propune să atingă un grup țintă minim de 120 de tinere și mame, care vor beneficia de informare prin participarea la prezentări și de ajutor material sub forma unor pachete de produse de igienă.

„În nenumărate cazuri am văzut că atunci când o tânără provenind dintr-o comunitate vulnerabilă rămâne însărcinată, ea renunță prima dată la școală și, implicit, la șansa la un loc de muncă și la un viitor mai bun. Prin această campanie ne dorim ca fetele să aibă cât mai multe date pentru a lua o decizie informată pentru viitorul lor, și dacă este cazul, să aibă curajul să spună NU unei sarcini, acum, la această vârstă ” a declarat Moldovan Dragoș Dacian.

Proiectul este finanțat în proporție de 90% din bugetul local al Municipiului Târgu Mureș prin Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș în cadrul selecţiei publice de proiecte în domeniul asistenței sociale pentru anul 2021: „Coeziune socială în comunitate”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE