Festivalul Internațional de Teatru-Studio la o nouă ediție, în format hibrid Cultură
  • Malina Moraru
  • 0 comentarii
  • 305 Vizualizări

Festivalul Internațional de Teatru-Studio la o nouă ediție, în format hibrid

Universitatea de Arte din Târgu Mureș organizează o nouă ediție a Festivalului Internațional de Teatru-Studio „Întâlnirea scolilor de teatru”, în perioada 27 noiembrie – 4 decembrie. În cadrul festivalului, studenții diferitelor universități participante pot lua parte la workshopuri unde vor experimenta exerciții diverse, coridoarele vor fremăta de pașii lor în alergare dintr-o clasă în alta, setea de a vedea spectacole noi va fi potolită de un program generos de spectacole pe care participanții le pot viziona online sau în sala de spectacol, iar studenții se vor reîntâlni cu energia creatoare, căldura și bucuria cu care Festivalul Studio i-a obișnuit pe toți cei care au participat ani la rând.

Participanti testați și vaccinați pentru siguranță

 „Dorința noastră foarte mare după ediția de anul trecut care a fost online, a fost să revenim la forma clasică, la cea în format fizic, și din acest considerent am solicitat să fie vaccinați toți participanții invitați, atât studenții invitați cât și studenții noștri și evident și profesori care vor susține workshopuri. Pe lângă asta, pentru a ne asigura că riscurile sunt cât se poate de mici, toată lumea care va paricipa în festival va fi testată la venire și vom avea grijă să se respecte absolut toate măsurile în vigoare sperând să nu avem absolut nicio problemă”, a transmis Cristi Bojan,reprezentantul departamentului de  PR si Markenting.

Festival hibrid

Este un prilej de sărbătoare pentru studenți și profesori deopotrivă în acest context pandemic, faptul că anul acesta „Întâlnirea școlilor de teatru” se va realiza aproape în condiții normale.

„ Din păcate, în același context pandemic global, universitățile din afara țării care inițial și-au anunțat participarea, din cauza situației din țara noastră și situației din țările lor, pe ultima sută de metrii, au trebuit să își anuleze venirea astfel încât de la dorința noastră inițială, am reconfigurat traseul și am transformat festivalul într-unul hibrid adică universitățile internaționale vor participa cu specacole online, vom difuza spectacolele lor pe canalele noastre de Facebook și Youtube iar universitățile din țară care vor veni fizic la Târgu Mureș, vor susține spectacolele live în sălile de teatru cu publicul în sală, evident în măsura în care ne va fi permis legal acest lucru, cu 30% public în sală iar aceste spectacole vor fi transmise live pe paginile noastre de social media”, a mai transmis Cristi Bojan.

Șase spectacole gazdă

În cadrul Festivalului Studio, Universitatea de Arte va urca pe scenă cu mai multe spectacole față de anii precedenți, motiv de bucurie pentru studenții care au muncit din greu și care, din cauza situației pandemice, au fost privați de ieșirea la public în ultimii aproximativ doi ani, cu toate eforturile conducerii care a încercat pe cât posibil să păstreze contactul cu publicul. Programul festivalului va include și alte activități culturale printre care prezentarea „Dicționarului Multimedia de Teatru„ la scrierea căruia au participat și studenți ai universității.

„Universitatea de Arte va participa cu mai multe spectacole. Atât Facultatea de Arte în limba română, cât și Facultatea de Arte în limba maghiară vor avea câte trei spectacole, încercând astfel să oferim posibilitatea studenților noștri de a fi văzuți cât mai mult de colegii lor și evident să simtă ce înseamnă să joace într-un festival internațional de teatru. Ne dorim foarte mult ca publicul larg să participe la toate evenimentele noastre pentru că în afară de spectacole, vom avea lansări de carte, expoziții, o prezentare a „Dicțioarului Multimedia de Teatru” la care universitatea noastră a fost parteneră și vom avea și alte evenimente pe care vă invităm să le descoperiți în momentul în care se va lansa programul pe paginile noastre de social media, și pe site-ul www.uat.ro. Vă așteptăm și sperăm să vă bucurați împreună cu noi!„ a mai agăugat Cristi Bojan.

Mălina MORARU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE