Întâlnirea Teatrului cu Liceul a ajuns la final ! Cultură
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 101 Vizualizări

Întâlnirea Teatrului cu Liceul a ajuns la final !

Reprezentanții Asociației pentru teatru Liviu Rebreanu în parteneriat cu Teatrul Național Târgu Mureș – Compania Liviu Rebreanu anunță finalizarea proiectului ImpACT.Teatru pentru tineri.

Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentanții Teatrului Național Târgu Mureș, ,,principalul obiectiv al proiectului a fost acela de a pune tinerii în relație cu ei înșiși, cu societatea contemporană, dar și cu actorii, regizorii, literatura, teatrul, cultura și, nu în ultimul rând, să îi ajute să se înțeleagă pe ei și să îi ajute să dezvolte competențe noi: gândire critică, curaj, informație etc.”.

,,Din luna mai până în luna noiembrie un număr de 16 actori: Rareș Budileanu, Andrei Alexandru Chiran, Csaba Ciugulitu, Mihai Crăciun, Loredana Dascălu, Bianca Fărcaș, Costin Gavază, Andi Gherghe, Georgiana Ghergu, Cristian Iorga, Laura Mihalache, Ștefan Mura, Dana Pancu, Liviu Pancu, Dan Rădulescu şi Alexandra Țifrea, au luat parte la un proiect curajos care și-a propus să iasă din convențional, proiect bazat în totalitate pe educația non-formală. Artiştii au vizitat 5 licee: Colegiul Național „Unirea“, Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”, Colegiul Național Pedagogic „Mihai Eminescu“, Colegiul Economic Transilvania şi Liceul Vocațional de Artă, 55  de clase și peste 1500 de elevi”, au precizat reprezentanții Teatrului Național Târgu Mureș.

,,În prima etapă, o echipă artistică formată din actori și regizori s-a deplasat în licee și, mai întâi în cadrul orele de literatură, apoi în afara lor, au derulat activități specifice educației non-formale pentru a crea o întâlnire substanțială între elevi și lumea teatrului prin literatură. Pornind de la definirea unor noțiuni de bază şi a caracteristicilor operelor pe care se va lucra, s-a continuat cu seminarii de teatru, curatoriate de Lect. univ. dr. Raluca Blaga de la Universitatea de Arte din Târgu Mureș și, în cele din urmă, cu vizionarea unor spectacole din repertoriul Teatrului Național Târgu Mureş. În a doua etapă, activitatea s-a mutat în afara sălilor de clasă, unde elevii au experimentat tehnici și practici ale artei teatrale, având ca rezultat câte un crochiu de spectacol. În continuare s-a format un cerc de lectură și teatru care a avut la bază opere din programa școlară. Acest cerc de lectură și teatru s-a concretizat ca un spațiu firesc de întâlnire a elevilor care acum au venit cu un bagaj de informații dobândite atât la activitățile derulate în școală, cât și la laboratoare și spectacole”, au mai precizat reprezentanții Teatrului Național Târgu Mureș.

Pentru mai multe informații se poate urmări pagina de Facebook a Teatrului Național Târgu Mureş – Compania Liviu Rebreanu și pagina de Facebook a Asociației pentru teatru Liviu Rebreanu.

Alexandra HAJA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE