Home / Învățăământ / Clasa a X-a F, locul 1 la concursul de afișe dedicat Zilei Naționale a României

Clasa a X-a F, locul 1 la concursul de afișe dedicat Zilei Naționale a României

Printre activitățile care au marcat Ziua Națională a României organizate de către Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Reghin s-a numărat și un inedit concurs de afișe având ca tematică Marea Unire de la 1918. Momentul fondator existenței poporului român a fost Marea Unire de la 1918. România întregită s-a realizat într-un context istoric deosebit, prin trei momente succesive, pe cale democratică, prin adunări cu caracter reprezentativ: unirea Basarabiei, a Bucovinei, a Transilvaniei cu țara-mamă. În acest context, Liceul Teoretic “Lucian Blaga” a organizat un concurs de afișe la care au participat clasele liceului.

„Cu ocazia Zilei Naționale a României, catedra de istorie a Liceului Teoretic „Lucian Blaga a lansat acest concurs de afișe având ca temă Marea Unire de la 1918. La acest concurs au participat toate clasele doritoare din cadrul liceului. Concurs a  îmbinat creativitatea elevilor cu informațiile istorice, astfel încât elevii au putut  afla informații despre pașii care au dus la realizarea Marii Uniri de la 1918 și despre importanta Zilei de 1 Decembrie pentru toți romanii”, a precizat prof. Cristina Crețu.

Câștigătorii au fost anunțați chiar de Ziua Națională a României. Astfel, locul 1 a fost obținut de Clasa a X-a F, Locul 2 de Clasa X-a C iar premiul trei a fost adjudecat de Clasa a IX-a C. Primul loc a fost răsplătit cu un tort, având imprimat pe el chiar afișul câștigător.

(A. Z.)

Citeste si:  Întâlnire de lucru cu Benedek Theodora și Imre, la Palatul Victoria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Maros Gianluca, „Vocea studentului trebuie să fie auzită”

Suntem bucuroși să vă reamintim că anul 2022 a început la Liga Studenților din Târgu …