Clasa a X-a F, locul 1 la concursul de afișe dedicat Zilei Naționale a României Învățăământ
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 603 Vizualizări

Clasa a X-a F, locul 1 la concursul de afișe dedicat Zilei Naționale a României

Printre activitățile care au marcat Ziua Națională a României organizate de către Liceul Teoretic „Lucian Blaga” din Reghin s-a numărat și un inedit concurs de afișe având ca tematică Marea Unire de la 1918. Momentul fondator existenței poporului român a fost Marea Unire de la 1918. România întregită s-a realizat într-un context istoric deosebit, prin trei momente succesive, pe cale democratică, prin adunări cu caracter reprezentativ: unirea Basarabiei, a Bucovinei, a Transilvaniei cu țara-mamă. În acest context, Liceul Teoretic “Lucian Blaga” a organizat un concurs de afișe la care au participat clasele liceului.

„Cu ocazia Zilei Naționale a României, catedra de istorie a Liceului Teoretic „Lucian Blaga a lansat acest concurs de afișe având ca temă Marea Unire de la 1918. La acest concurs au participat toate clasele doritoare din cadrul liceului. Concurs a  îmbinat creativitatea elevilor cu informațiile istorice, astfel încât elevii au putut  afla informații despre pașii care au dus la realizarea Marii Uniri de la 1918 și despre importanta Zilei de 1 Decembrie pentru toți romanii”, a precizat prof. Cristina Crețu.

Câștigătorii au fost anunțați chiar de Ziua Națională a României. Astfel, locul 1 a fost obținut de Clasa a X-a F, Locul 2 de Clasa X-a C iar premiul trei a fost adjudecat de Clasa a IX-a C. Primul loc a fost răsplătit cu un tort, având imprimat pe el chiar afișul câștigător.

(A. Z.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE