Detalii despre proiectul Centurii de nord-vest a Târgu Mureșului Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 7357 Vizualizări

Detalii despre proiectul Centurii de nord-vest a Târgu Mureșului

Recent, în data de 15 decembrie, consilierii județeni au aprobat inițierea demersurilor necesare, de către Asociația Zona Metropolitană Târgu Mureș, în vederea pregătirii și realizării obiectivului de investiții „Varianta de ocolire a municipiului Târgu Mureș, zona Nord – Vest (Ungheni – Ernei)”.

Ungheni – Ernei, via Sâncraiu de Mureș, Pănet și Sântana de Mureș

Invitat luni, 20 decembrie, la emisiunea online ”Agenda de Mureș”, președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc, a oferit detalii despre acest proiect de infrastructură foarte important pentru județul Mureș.

”La ultima ședință de Consiliu Județean s-a aprobat din partea Consiliului Județean un proiect privind această centură. Acum așteptăm hotărârile locale de la cei care sunt interesați în acest proiect și dorim ca prin zona metropolitană să pornim acest proiect imens, acest proiect care este foarte mare”, a afirmat Péter Ferenc în timpul emisiunii realizată și moderată de jurnalistul Adrian Giurgea.

Totodată, președintele Consiliului Județean Mureș a explicat și câteva din beneficiile realizării proiectului: ”Din discuțiile avute cu CNAIR, cu Ministerul Transporturilor și cele interne de la Consiliul Județean am luat hotărârea să facem prin Zona Metropolitană (Asociația – n.r.) acest proiect mare și există aceste posibilități, există posibilitatea de a primi fonduri pentru studiul de fezabilitate al acestui drum de centură care ar lega autostrada de la Ungheni, deci ieșirea de pe autostradă de la Ungheni cu trecerea peste Mureș, zona Sâncrai, Pănet, Sântana și Ernei, care ar avea mai multe roluri, unul – să descongestioneze din punct de vedere al circulației Târgu Mureșul, dar pe de altă parte ar aduce bineînțeles investitori și ar aduce un progres acestor zone de câmpie unde la ora actuală se ajunge foarte greu. Pe lângă asta, ar fi un drum de centură care ar lega toate localitățile, chiar și ieșirile din Târgu Mureș.”

Buget de timp de minim cinci-șase ani

În cadrul aceleiași emisiuni, Péter Ferenc a subliniat că în cel mai optimist scenariu, un asemenea proiect de anvergură mare ar putea fi realizat în minim cinci-șase ani.

”La orice proiect de anvergură atât de mare trebuie să ne gândim că un studiu de fezabilitate, cât de bună să fie firma care efectiv realizează acest studiu de fezabilitate, durează cel puțin un an, un an și jumătate. Până se iau toate autorizațiile, pentru construcție, până când se execută proiectul tehnic, până când primești și finanțare dintr-un program de infrastructură  mare, indiferent cum vrei să o faci, în cel mai optimist scenariu vorbești de cel puțin cinci-șase ani”, a afirmat președintele Consiliului Județean Mureș, care deține și funcția de lider al UDMR Mureș.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE